14.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πόσο κοστίζει να ζεις σαν τον James Bond;

Ακριβά αυτοκίνητα, εκλεπτυσμένο ντύσιμο, gadgets τελευταίας τεχνολογίας και πολυτελή διαμερίσματα σε συνδυασμό με μια τεράστια δόση τυχοδιωκτισμού και ριψοκινδυνότητας. Σίγουρα το να είσαι ο James Bond δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Και καθόλου φθηνή, εκτιμά το CNBC.

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Spectre» -της 24ης κατά σειρά- το αμερικανικό δίκτυο υπολόγισε το κόστος διαβίωσης του θρυλικού κατασκόπου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως για να καλύπτει τον δαπανηρό τρόπο ζωής του, δύο τινά υπάρχουν- είτε ο Μποντ έχει προσωπική περιουσία, ή απλά είναι υπερχρεωμένος.

Ας ξεκινήσουμε από το αυτοκίνητο και τα ταξίδια. Στην τελευταία του ταινία, ο Bond οδηγεί μια Aston Martin DB10, κάνει σκι στις αυστριακές Άλπεις και επισκέπτεται την πόλη του Μεξικού για το φεστιβάλ της Ημέρας των Νεκρών.

Η DB10 δεν είναι διαθέσιμη προς πώληση στο ευρύ κοινό, αλλά η Aston Martin έχει κυκλοφορήσει την έκδοση DB9 GT Bond, η οποία θα κοστίzει 253.000 δολάρια, ενώ πέντε νύκτες στις Άλπεις και άλλες τόσες στο Μεξικό αυξάνουν το λογαριασμό κατά περίπου 2.100 δολάρια.

Ακριβό όμως είναι και το ντύσιμό του. Ο Bond φορά ιταλικά κοστούμια και όταν επισκέπτεται τις Άλπεις τα ρούχα του φέρουν την υπογραφή του Tom Ford, με κόστος 3.820 δολάρια.

Όσον αφορά στα αξεσουάρ, στην ταινία «Spectre» ο Bond χρησιμοποιεί το smartphone Xperia Z5, του οποίου η λιανική τιμή είναι γύρω στα 840 δολάρια, ενώ το ρολόι που φορά είναι το Seamester 300 της OMEGA (αξίας περίπου 6.000 δολαρίων).

Στα μυθιστορήματα του Φλέμινγκ, ο Bond ζει σε ένα διαμέρισμα στο Chelsey, μια ακριβή περιοχή στο Δυτικό Λονδίνο. Αν αναζητήσει κανείς ένα διαμέρισμα μιας κρεβατοκάμαρας στην ιστοσελίδα ακινήτων Foxtons, θα δει ότι το μέσο κόστος είναι περίπου 800.000 λίρες (1.223.000 δολάρια).   Συνυπολογίζοντας όλα αυτά, για να ζήσει τελικά κανείς σαν το διάσημο πράκτορα θα χρειαστεί περίπου 1.500.000 δολάρια- χωρίς το κόστος για τα μαρτίνι μέσα.

Το CNBC μάλιστα αναρωτιέται τι μισθό παίρνει ο Bond ως Βρετανός δημόσιος υπάλληλος. «Πιστεύουμε ότι ο Bond περισσότερο προσεγγίζει σε μισθό της βαθμίδας D7 (δηλαδή τουλάχιστον στο μισθολογικό επίπεδο που θα ήταν ένας συνταγματάρχης στο υπουργείο Άμυνας). Φυσικά, η δουλειά του Bond δεν υπάρχει στ’ αλήθεια, άρα είναι αδύνατον να υπολογίσει κανείς» σχολιάζει σχετικά εκπρόσωπος του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτό σημαίνει, εξηγεί το CNBC, ότι ο μισθός του Bond ετησίως μπορεί να ανέρχεται στις 68.539 λίρες (104.800 δολάρια). Ωστόσο, σε καμία περίπτωση τα λεφτά αυτά δεν φτάνουν να υπερκαλύψουν τις ανάγκες του.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα