24.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρωσία: Τραυματίες από πυρκαγιά σε κτίριο 25 ορόφων

Φλόγες και μαύροι καπνοί έχουν τυλίξει την πολυκατοικία στην περιοχή Κρασνογιάρσκ – Πλαστικά έπιπλα στα μπαλκόνια της πολυκατοικίας προκάλεσε την άμεση επέκταση της φωτιάς

Στις φλόγες τυλίχθηκε κτίριο 25 ορόφων στην περιοχή Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας, έπειτα από πυρκαγιά που προκλήθηκε από το ισόγειο της πολυκατοικίας υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στους υπόλοιπους ορόφους του κτιρίου, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι ένοικοι υπήρχαν την ώρα της πυρκαγιάς.

Στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία και οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ πυκνοί καπνοί τυλίγουν την πολυκατοικία.

Αρχικά, δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου ανέφεραν πως υπήρχαν δύο νεκροί, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα το Russia Today έκανε λόγο μόνο για τραυματίες, καθώς οι ένοικοι εκκένωσαν γρήγορα το κτίριο χάρη στην άμεση παρέμβαση των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μάλιστα, το κτίριο είχε πλαστικά τμήματα, ενώ στα μπαλκόνια της πολυκατοικίας υπήρχαν πλαστικά έπιπλα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας, δήλωσε πως το πλαστικό προκάλεσε την άμεση επέκταση της φωτιάς στους υπόλοιπους ορόφους.

Στο σημείο βρίσκονται περίπου 70 πυροσβέστες, 20 οχήματα, 3 σκάλες και ένα ελικόπτερο.
Το κτίριο κατασκευάστηκε το 2001, ενώ είχε μόνο μία είσοδο για 120 διαμερίσματα.

πηγή:protothema.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα