19.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σέρρες: Πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο!

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης σε περιοχή των Σερρών, 56χρονος για θανάτωση σκύλου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, χθες (23-09-2015) το πρωί σε αγροτική περιοχή Σερρών, ο 56χρονος με κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο ιδιοκτησίας 54χρονου.

Εκδόθηκαν άμεσα αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε ο 56χρονος και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το παραπάνω όπλο, ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης.

Επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικο

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα