14.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε ανώτερο δικαστήριο η ”υπόθεση Στιούαρτ” (video)

Για το ενδεχόμενο εγκληματικής πράξης σε δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε οδηγό
Ο εισαγγελέας Μάικελ Ταντίλο ανακοίνωσε τη σύγκλιση ενός ανώτερου δικαστηρίου (Grand Jury), το οποίο θα αποφανθεί για την συνέχεια στην «υπόθεση Στιούαρτ». Ο τρεις φορές πρωταθλητής…NASCAR, Τόνι Στιούαρτ, ενεπλάκη σε θανατηφόρο δυστύχημα σε πίστα αγώνων με θύμα τον συναθλητή του Κέβιν Γουάρντ Τζούνιορ.
Η Grand Jury, που απαρτίζεται από 12 έως 21 μέλη και λειτουργεί ως θεσμός μόνον στις ΗΠΑ πλέον, καλείται να αποφανθεί, αν υπάρχει υπόνοια εγκληματικής πράξης και αν επαρκεί το αποδεικτικό υλικό, για την απαγγελία κατηγορίας κατά του 43χρονου Στιούαρτ.
«Παρακολούθησα εντατικά τις έρευνες και έλαβα πρόσφατα τον συνολικό φάκελο της υπόθεσης», δήλωσε ο Ταντίλο και συμπλήρωσε: «Ακολούθως κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι πρέπει να πάρει το επόμενο διάστημα απόφαση μία ανεξάρτητη επιτροπή σχετικά με τις υπάρχουσες αποδείξεις». Ο αμερικανός εισαγγελέας δεν ανακοίνωσε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, σκοπεύει όμως να συγκαλέσει σύντομα την Grand Jury.
Ο Στιούαρτ είχε χτυπήσει στις 10 Αυγούστου με το αυτοκίνητό του τον αντίπαλό του Κέβιν Γουάρντ Τζούνιορ σε αγώνα Dirt-Track στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ο εικοσάχρονος Γουάρντ είχε συγκρουστεί με τον Στιούαρτ, οπότε βγήκε από το αυτοκίνητό του στη μέση της πίστας φωνάζοντας και κάνοντας απειλητικές χειρονομίες προς τον πρωταθλητή του NASCAR. Στον επόμενο γύρο χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο του Στιούαρτ και μεταφέρθηκε με βαρείς τραυματισμούς στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε. Η αστυνομική έρευνα απάλλαξε τον Στιούαρτ από την κατηγορία της εγκληματικής ενέργειας, παρενέβη όμως η εισαγγελία, η οποία επανεξετάζει την υπόθεση.
Δείτε το βίντεο με το τραγικό περιστατικό για να σχηματίσετε και οι ίδιοι άποψη

https://www.youtube.com/watch?v=aDw06iX6-Bc

πηγή:AutoCARnet.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα