15.9 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σκληρή απάντηση σε Μαρινάκη!

Για το μέτωπο της Κυβέρνησης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη μίλησε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος επιτέθηκε προς τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου «Ξυπνάμε Μαζί» στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon και επιτέθηκε για μία ακόμη φορά προς τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

“Ευτυχώς που μας έχει στηρίξει ο κ. Μαρινάκης (γέλια). Δε χρειάζεται να κάνουμε κάποια έρευνα. Τα γνωρίζουμε στο πετσί μας. Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του. Δεν έχει ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, ούτε τέσσερις. Δείτε τα ψεύδη και τις συκοφαντίες κατά μελών της κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών έχει τιμήσει και εμένα. Όταν έφτανε η ώρα του δικαστηρίου είχαμε συγγνώμες και ανακλήσεις αυτών των κατηγοριών και των συκοφαντικών ισχυρισμών. Εάν ο ίδιος αισθάνεται ότι έτσι στηρίζει την κυβέρνηση βρισκόμαστε μάλλον όλοι σε έναν παραλογισμό και δε θα ακολουθήσουμε τον κ. Μαρινάκη σε αυτό τον παραλογισμό”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

“Δεν είναι το ζήτημα αν ο πρωθυπουργός έχει συναντήσεις με επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες. Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση τους κάνει τα χατίρια. Εκείνα ειδικά που κινούνται εκτός νομικού πλαισίου. Εδώ ακριβώς είναι η σύγκρουση της κυβέρνησης με το οικονομικό συμφέρον και το κατεστημένο το οποίο έμαθε τα προηγούμενα χρόνια σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα που κυβέρνησαν (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) να διαφεντεύουν τις τύχες του τόπου και να καθοδηγούν τις κυβερνήσεις. Με εμάς το έχουν αντιληφθεί ότι αυτό δε γίνεται. Σήμερα αυτοί οι κύκλοι ανησυχούν και δικαίως ανησυχούν.

Δε θα υπερασπιζόμαστε τα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως έχουν μάθει αυτοί οι κύριοι τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό ακριβώς και βλέπετε αυτές τις καταστάσεις που αποκαλύπτονται σήμερα (Siemens, ΚΕΕΛΠΝΟ, χρήματα στα ταμεία των κομμάτων). Η ανησυχία τους είναι έντονη γιατί αποκαλύπτεται το μαύρο μέτωπο της διαπλοκής και της διαφθοράς και το κατανοούμε”.

Για το τηλεφώνημα του Μαρινάκη στον Τζανακόπουλο είπε:

“Δε φέρει τη σφραγίδα του ελληνικού κράτους. Αυτού του τύπου την επικοινωνία, τις μεταμεσονύκτιες ώρες, είναι για άλλη εποχή, για να μη πω για άλλες χώρες. Αντιλαμβάνεστε τι θέλετε να πω”.

Σε ερώτηση γα το αν ήταν απειλητικό το τηλεφώνημα απάντησε:

“Εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι…”

Τέλος, πρόσθεσε:

Όλη αυτή η υπόθεση με τον κ. Μαρινάκη ξεκίνησε από πέρσι τον Μάιο, όταν η οικονομική αστυνομία προχώρησε σε έλεγχο στα γραφεία των εταιρειών του. Από τη στιγμή που ο κ. Μαρινάκης ένιωσε ότι ελέγχεται ξεκίνησε ένας ορυμαγδός που ενέπλεξε και τον υπουργό άμυνας για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με κρατούμενο και άλλες φαιδρότητες που κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων. Όλα ήταν αβάσιμα. Όμως η εισαγγελική έρευνα συνεχίστηκε για τη διακίνηση δύο τόνων καθαρής ηρωίνης. Πρωτόγνωρα πράγματα για τα ελληνικά χρονικά. Κανένας δεν προκαταλαμβάνει κάτι. Όλες οι ανακοινώσεις μιλούν για διωκόμενο. Η δικαιοσύνη δεν έχει ανάγκη καθοδήγησης, θα κάνει τη δουλειά της. Εάν δε το κάνει καλά θα διωχθεί από τα αρμόδια όργανα”.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα