Σοκάρει η κατάθεση της 13χρονης

Tι είπε για τον ηλικιωμένο που τη βίασε

Ανατριχίλα προκαλούν όσα περιγράφει η μαθήτρια ότι πέρασε όταν ακόμη ήταν 11 χρόνων στα χέρια 81χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι επί δύο χρόνια τη βίαζε μέσα στο γραφείο που διατηρούσε στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ξεγελώντας το παιδί με χαρτζιλίκια και εκμεταλλευόμενος την άθλια οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της.

Η ανήλικη στην κατάθεσή της στην αστυνομία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία αναφέρει με λεπτομέρειες τι συνέβη και αποκαλύπτει πως ο υπερήλικας εκμεταλλευτής της ήθελε να συνευρεθεί σεξουαλικά και με τη συνομήλικη φίλη της!

Η τελευταία όμως δεν ενέδωσε αλλά επιβεβαιώνει ότι η φίλη της εκμυστηρεύτηκε όσα συνέβαιναν στο ισόγειο γραφείο του 81χρονου. Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με τη δικογραφία, περίμενε να κλείσει να λειτουργεί το γραφείο, και οδηγούσε την 13χρονη σήμερα σε έναν ξεχωριστό χώρο που τον είχε ως αποθήκη, όμως μέσα είχε και κρεβάτι. Στον συγκεκριμένο χώρο όταν έβαζε το παιδί κατέβαζε τα στόρια. Μάλιστα περιγράφεται ότι το παιδί γνώριζε με τα μικρά ονόματα τους δύο υπαλλήλους του γραφείου, οι οποίοι δεν είναι γνωστό εάν αντιλήφτηκαν τι είχε συμβεί.

Και τα δύο κορίτσια περιγράφουν με λεπτομέρειες πώς είναι ακριβώς ο χώρος της συγκεκριμένης αποθήκης, ειδικά όμως η 13χρονη που ήταν θύμα του 81χρονου.

Ακόμη το παιδί αναφέρει στην κατάθεσή του ότι στην αρχή ο ηλικιωμένος άρχισε να της δίνει ποσά της τάξης των 50 λεπτών και του 1 ευρώ για να τη δελεάσει και μετά άρχισε να της προτείνει μεγαλύτερα για να υποκύψει στις σεξουαλικές του ορέξεις.

Οι περιγραφές του παιδιού για το τι υπέστη στα χέρια του σοκάρουν, ενώ ο κατηγορούμενος φτάνει σε σημείο να χρησιμοποιεί μέχρι και σεξουαλικά βοηθήματα, ενώ μονίμως έδειχνε στο παιδί περιοδικά πορνό, όπως περιγράφει η μικρή.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση και μάλλον θα αποτελέσει αντικείμενο της ανακριτικής έρευνας είναι ότι το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού φαίνεται πως πληροφορήθηκε ότι η 13χρονη πήγαινε στο γραφείο του ηλικιωμένου, χωρίς προφανώς να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη. Στη δικογραφία περιγράφεται πως ο ένας αδερφός της απευθύνθηκε στον 81χρονο και του είπε να μην ασχολείται με την αδερφή του, ενώ και η μητέρα εμφανίζεται να έχει… δείρει την 13χρονη όταν πληροφορήθηκε τις επισκέψεις της στο γραφείο του ηλικιωμένου!

Κομβικός στην αποκάλυψη του δράματος που ζούσε η 13χρονη ήταν ο ρόλος ενός γείτονα που αντιλήφτηκε τις κινήσεις του 81χρονου. Ήταν αυτός που πλησίασε το παιδί και το προέτρεψε είτε να απευθυνθούν στην αστυνομία, είτε σε υπηρεσίες προστασίας.

Η δικογραφία ήδη έχει διαβιβαστεί σε εισαγγελέα. Ο ηλικιωμένος παρ’ ότι δεν έδωσε εξηγήσεις στην αστυνομία, πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες, όμως οι λεπτομέρειες στις καταθέσεις των δύο παιδιών είναι αποκαλυπτικές. Οι δικαστικές αρχές περιμένουν και από τα εργαστήρια που εξετάζουν αντικείμενα από την αποθήκη που έχει κατασχεθεί και εξετάζεται για DNA, όπως για παράδειγμα το σεντόνι που χρησιμοποιούσε πάντα ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με τις περιγραφές του παιδιού.

πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα