Συγκλονιστική μαρτυρία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., την ώρα που «βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδιο-συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ατόμων,σε καφετέρια επί της οδού Παν. Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, ο δράστης έφτασε με το αυτοκίνητό του. Αφού το πάρκερε, κατέβηκε και με το μαχαίρι που κρατούσε, κατάφερε δύο τραύματα στο αριστερό ημιθωράκιο του θύματος.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που ενεργούσε περιπολία και ενημερώθηκε απο το κέντρο αμεσης δράσης για τη συμπλοκή, προσέτρεξε στο περιστατικό. Την ώρα που οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, το θύμα είχε ήδη δεχτεί τα χτυπήματα ενώ αυτόπτες μάρτυρες υπέδειξαν ως δράστη τον 45χρονο, που συνελήφθη επι τόπου. Στον χώρο της συμπλοκής και σε κοντινή απόσταση απο το αυτοκίνητό του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα στιλέτο με ίχνη αίματος.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του δράστη, στη Νίκαια, κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer). Όπως κατέθεσε η σύζυγός του, στο σπίτι υπήρχαν ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής, τα οποία απομάκρυνε μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις κατάλαβε ότι επίκειται η σύλληψή του, ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης τηλεφώνησε στη σύζυγό του και της ζήτησε να πετάξει στα σκουπίδια οτιδήποτε μπορούσε να τον συνδέσει με την Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με την δήλωση του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης επισκεπτόταν τα τοπικά γραφεία της Χ.Α. πέντε με έξι φορές την εβδομάδα. Χθες το βράδυ, στην καφετέρια του Κερατσινίου, έγινε «λεκτική συμπλοκή» μεταξύ του θύματος και χρυσαυγιτών, οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν και «ενισχύσεις», ένας εκ των οποίων ήταν και ο δράστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς ισχυρίζεται ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο κι ότι τη στιγμή που πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητό του, δέχθηκε επίθεση απο το θύμα και την παρέα του.

Απο την πλευρά της Αστυνομίας, θα ζητηθεί άρση του απορρήτου για το κινητό τηλέφωνο του δράστη, ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν και ποιός τον ειδοποίησε να σπεύσει στο Κερατσίνι.

“Μας περίμεναν…”
Σύμφωνα, πάντως, με μέλος της παρέας του θύματος, που μίλησε στο ΣΚΑΪ 100,3 ενώ ήταν ακόμα στην καφετέρια και έβλεπαν τον αγώνα του Ολυμπιακού, πίσω τους ήταν μία παρέα χρυσαυγιτών. Αν και δεν έγινε κάποιο επεισόδιο, η ένταση ήταν αισθητή και «οι χρυσαυγίτες άρχισαν να στέλνουν μηνύματα με τα κινητά τους».

Η παρέα του Παύλου βγήκε από την καφετέρια, γιατί κάποιος δεν αισθανόταν καλά και τότε είδαν αρκετά άτομα στα αυτοκίνητά τους να τους περιμένουν.

«Ήταν πάνω στα αυτοκίνητά μας, φορούσαν γάντια, ένας από αυτούς κρατούσε ρόπαλο…» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Μαζεύτηκαν 30-40 άτομα με μηχανάκια και άρχισαν να μας βρίζουν και να μας κυνηγούν. Ο Παύλος δεν κατάφερε να ξεφύγει…”

Τόνισε ακόμα, ότι ήταν ζωντανός για 20 λεπτά μετά την επίθεση.

Έρευνες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες τόσο στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Μεσογείων, όσο και στην οδό Δεληγιάννη αλλά και στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια.

Σχετικά άρθρα

Συνέλαβαν την ηγεσία της Χρυσής Αυγής!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από το πρωί του Σαβββάτου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε «μπαράζ» συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής με αποκορύφωμα τη σύλληψη αρχηγού πολιτικού κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, και ακόμη τριών βουλευτών, των Κασιδιάρη, Λαγού και Παναγιώταρου οι οποίοι αυτή την ώρα βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας. Παραλλήλως […]