18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σύλληψη- κλειδί για το Noor 1

Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκεται εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα ο ιρανικής καταγωγής Τούρκος υπήκοος Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Νοοr 1, τον Ιούνιο του 2014.

Ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι συνελήφθη, μαζί με εννέα συνεργούς του, στην Κωνσταντινούπολη από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και μεταφέρθηκαν στα κεντρικά της Ασφάλειας για ανάκριση.

Σε βάρος του Ζιντάστι είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 και μέχρι πρότινος εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της 3ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά Ασπασίας Αλβανού για την οργάνωση και χρηματοδότηση της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα, το καλοκαίρι του 2014.

Στον ρόλο στην υπόθεση, του ιρανικής καταγωγής Τούρκου ναρκέμπορου είχε αναφερθεί σε μια από τις καταθέσεις του ο καταδικασμένος σε ισόβια εφοπλιστής Μάκης Γιαννουσάκης, στο σπίτι του οποίου στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί τα 500 κιλά από τους συνολικά 2 τόνους του φορτίου της ηρωίνης.

Ο Γιαννουσάκης, μάλιστα, φέρεται να είχε δώσει στις δικαστικές και ανακριτικές αρχές βίντεο από συνάντησή του με τον Ζιντάστι στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία είχε συμφωνηθεί η μεταφορά των ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1.


Ο Ζιντάστι είχε συλληφθεί το 2007 για διακίνηση περίπου 70 κιλών ηρωίνης και το 2010 είχε αποφυλακιστεί. Υπήρχαν υποψίες ότι δρούσε ως πράκτορας της αμερικανικής DEA.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014, δηλαδή τρεις μήνες μετά την κατάσχεση των δύο τόνων ηρωίνης στην Ελευσίνα, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης η 19χρονη κόρη του και ο 23 ετών οδηγός της. Το 2016 ως ηθικός αυτουργός του διπλού φονικού συνελήφθη στο Βέλγιο και εκδόθηκε στην Τουρκία ο 46χρονος τουρκικής καταγωγής Βέλγος επιχειρηματίας Ορχάν Ουρμ, ο οποίος θεωρείτο ως ο τελικός παραλήπτης των δύο τόνων ηρωίνης και βρισκόταν στο επίκεντρο έρευνας της ολλανδικής αστυνομίας για μεταφορά ναρκωτικών και «ξέπλυμα» χρήματος. Φέρεται να διέταξε τη δολοφονία της 19χρονης κόρης του Ζιντάστι ως πράξη αντεκδίκησης.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα