18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρχεται ο Σπαρτιάτης

Το τέλος του Internet Explorer, του προγράμματος περιήγησης (browser) που άλλοτε κυριαρχούσε στην αγορά με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, επιβεβαίωσε ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft.

Ο IE δεν θα περιέχεται στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows (Windows 10) που ετοιμάζει η Microsoft. Τη θέση του θα πάρει, με σημαντικές τροποποιήσεις, ένα νέο πρόγραμμα που για την ώρα αποκαλείται Project Spartan.

Με τον Spartan (Σπαρτιάτης), η Microsoft προσπαθεί ουσιαστικά να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα περιήγησης που θα εξυπηρετεί ανθρώπους που ζουν την «ψηφιακή» τους ζωή σε πολλές έξυπνες συσκευές, κερδίζοντας μερίδιο στην κρίσιμη αγορά φορητών συσκευών, όπου ο Explorer είχε συντριβεί από ανταγωνιστικούς browsers.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Internet Explorer αποτελεί μέρος της ιστορίας του ίντερνετ, καθώς αποτελεί ένα από τα προγράμματα-σύμβολα της δεκαετίας του 1990, όταν το διαδίκτυο άρχισε σταδιακά να αναπτύσσεται ως μέσο ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας.

Η κυρίαρχη θέση του IE στα τέλη της δεκαετίας του 1990 σφραγίστηκε από την απόφαση της Microsoft να προσφέρει το προϊόν δωρεάν με τα Windows, ώστε να αντιμετωπίσει την ανταγωνιστική εταιρεία Netscape. Η απόφαση αυτή, συμπτωματικά, αύξησε μαζικά και την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο – με δεδομένη την ευρεία χρήση των Windows 95 και Windows 98 – δίνοντας ώθηση στη νέα εποχή.

πηγή: skai.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα