15.9 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα νέα I-Phone και I-Pad (pics)

Από τις 4 έως τις 8 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το νέο event της Apple, σύμφωνα με τα όσα ανακοίωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο νέο ετήσιο συνέδριο Worldwide Developers Conference (WWDC) αναμένεται να ακούσουμε τα τα πλάνα της εταιρείας για τις μεγάλες ετήσιες ανανεώσεις λογισμικού της τόσο για τα iPhone όσο και για τα iPad και τα Mac.

Τι συγκεκριμένα όμως θα δούμε στο νέο πολυαναμενόμενο event της εταιρείας;

Όπως κάθε χρόνο, η Apple θα μας παρουσιάσει όλες τις λεπτομέρειες και τα νέα χαρακτηριστικά για το iOS 12, το νέο λειτουργικό σύστημα για τα iPhone και τα iPad.

Νέο iOs

Σύμφωνα με τις φήμες το νέο iOS 12 θα έρθει με νέα Animoji για το iPhone Χ, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα αυτά να χρησιμοποιούνται και στις κλήσεις μέσω FaceTime.

Όσον αφορά τις λοιπές ενημερώσεις λέγεται πως θα δούμε «έναν ανανεωμένο ψηφιακό βοηθό», πώς θα υπάρχει δηλαδή ενσωμάτωση του Siri με την εφαρμογή για τις φωτογραφίες ενώ οι χρήστες θα αποκτήσουν και μεγαλύτερο έλεγχο στη λειτουργία «Μην Ενοχλείτε» ώστε να μπορούν να μπλοκάρουν περισσότερες ειδοποιήσεις.

Όπως φαίνεται η εταιρεία θα μας παρουσιάσει περισσότερες βελτιώσεις κάποιων ήδη υπαρχόντων χαρακτηριστικών πάρα νέα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το φετινό event δεν θα περιλαμβάνει κι εκπλήξεις.

Νέα έκδοση για το Mac OS

Πολύ λίγα γνωρίζουμε για την νέα έκδοση του Mac OS 14. Αυτό που κατά κύριο λόγο ακούγεται είναι η συμβατότητα μεταξύ εφαρμογών για iPhone και iPad, δηλαδή οι εφαρμογές iOS θα μπορούν να τρέξουν και σε υπολογιστές Mac.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να διακόψεις την ροή εργασίας σου μεταξύ της iOS συσκευής σου και του υπολογιστή σου Mac.

Ανανεωμένο Mac Pro

Τον Απρίλιο του 2017 τα στελέχη της Apple είχα αναφέρει σε διάφορα τεχνολογικά site μεταξύ αυτών και το TechCrunch, ότι εργάζονταν πάνω σε μία ανανεωμένη έκδοση του Mac Pro, desktop το οποίο είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2013.

Αυτό που περιμένουμε ένα χρόνο αργότερα είναι να ανακοινωθούν περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες, δεδομένων και των προσπαθειών  της εταιρείας να ικανοποιήσει τους επαγγελματίες χρήστες.

Ανανεωμένο MacBook Air

Φήμες υπάρχουν επίσης και για την κυκλοφορία ενός ανανεωμένου MacBook Air.

Όπως και στην περίπτωση του Mac Pro έτσι και το MacBook Αir χρειάζεται μια αναβάθμιση, ειδικά αν συνυπολογίσουμε το ότι αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα laptop της εταιρείας. Σήμερα βέβαια η απόδοση του μοιάζει να φθίνει σταδιακά αφού η τελευταία αναβάθμιση του έγινε το 2015, και περιλάμβανε έναν πέμπτης γενιάς επεξεργαστή Intel (σήμερα η Intel έχει ήδη παρουσιάσει τον επεξεργαστή όγδοης γενιάς).

Πλέον, βέβαια, το MacBook Air υστερεί αρκετά και από άποψη οθόνης, αφού διαθέτει οθόνη 900p με όχι καλή υποστήριξη χρωμάτων σε σύγκριση με την οθόνη Retina που βρίσκουμε στα MacBook Pros.

Αυτός ήταν και ο βασικότερος λόγος που οι πιστοί της Apple έδειξαν ενθουσιασμένοι όταν άκουσαν τις προβλέψεις ενός εκ των πιο γνωστών αναλυτών Ming-Chi Kuo, να κάνουν λόγο για ένα ανανεωμένο MacBook Air με οθόνη παρόμοια με την 13 ιντσών του MacBook Pro. Μάλιστα, όλο αυτό το πακέτο θα μπορούσε να έρθει και με μία πιο προσιτή τιμή η οποία θα είναι κάτω από τα 1000 δολάρια.

Το νέο iPad X θα μοιάζει με το iPhone X

Ωστόσο η μεγάλη έκπληξη αναμένεται να είναι κάτι άλλο:  το νέο iPad Pro.

Αυτή τη χρονιά η εταιρεία φημολογείται ότι θα ανανεώσει το iPad pro και θα φέρει σε αυτό χαρακτηριστικά παρόμοια με του iPhone X, δηλαδή οθόνη με περιορισμένα περιθώρια και κάμερα με αναβαθμισμένες λειτουργίες όπως στο τελευταίο τηλέφωνο που μας παρουσίασε (Face ID και Animoji).

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα