15.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το πρώτο γιοτ της Mercedes κόβει την ανάσα! (pics)

Αν μοιράζεστε το ίδιο πάθος για τα σκάφη και τα αυτοκίνητα τότε σίγουρα θα σας αρέσει το παρακάτω σούπερ σκάφος, το οποίο είναι «διασταύρωση» των δύο μεγάλων σας αδυναμιών.

Αυτή είναι η πρώτη… εισβολή της Mercedes-Benz στον κόσμο των μηχανοκίνητων σκαφών, το οποίο φέρει όχι μόνο το όνομα αλλά και το στυλ της εταιρείας.

Η τιμή αυτού του ξεκινά από τα 2.13 εκατ. ευρώ και αντιπροσωπεύει χωρίς καμία υπερβολή την πολυτέλεια, το στυλ και την ευχαρίστηση.

Το σκάφος ονομάστηκε «Silver Arrow of the Seas» από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που κυριάρχησαν στη δεκαετία του 1930.

Τα αρχικά σχέδια αποκαλύφθηκαν το 2012 στο Monaco Yacht Show με το επίσημο ντεμπούτο του, ωστόσο, να έρχεται αυτή την άνοιξη.

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την Silver Arrows Marine, βρετανική εταιρεία με έδρα κατασκευής σκαφών. Από το 2012 είχαν γίνει θαλάσσιες δοκιμές και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα να έβγαινε στην αγορά το 2013. Ωστόσο, το σκάφος εμφανίζεται φέτος πιο έτοιμο από ποτέ.

Με χώρο για 10 άτομα, το σκάφος 14 μέτρων τροφοδοτείται από ζευγάρι κινητήρων ντίζελ Yanmar, σε 480 ίππους η κάθε μία και έχει ταχύτητα πλεύσης 30knot.

Το εσωτερικό κυριαρχείται από δέρμα και ξύλο ευκαλύπτου, με τα παράθυρα να προσαρμόζονται αυτόματα στο φως. Προσφέρει, επίσης, πολυτέλειες όπως κελάρι κρασιών και prenium ηχοσύστημα.

«Με την εξασφάλιση πως όλα τα σκάφη πάνε σε διαφορετικές χώρες, μπορούμε να εγγυηθούμε πως μόνο ένα άτομο σε κάθε χώρα θα είναι σε θέση να πει: ”Είμαι ο πρώτος καπετάνιος του πρώτου Silver Arrow of the seas», είπε ο πρόεδρος της Marine Ποφ Γκιμπς.

 

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα