13.6 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το facebook της έσωσε τη ζωή!

Η 55χρονη Αγγλίδα Sandi Allcock εξερευνούσε μια παραθαλάσσια περιοχή της Κρήτης, όταν γλίστρησε και έπεσε από γκρεμό 300 μέτρων. Ευτυχώς, μια ελιά ανέκοψε την πορεία της και εκείνη παγιδεύτηκε στο σημείο, έχοντας σπάσει είκοσι κόκαλα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2014 και, σύμφωνα με την Daily Mirror, είχε θετική εξέλιξη χάρη… στο Facebook.

Η Sandi είχε καλέσει τα σωστικά συνεργεία όμως δεν ήξερε που ακριβώς βρισκόταν και δεν μπορούσε να δώσει πληροφορίες που θα τους βοηθούσαν να την βρουν. Βρισκόταν επί μιάμιση ώρα στην περιοχή κάτω από τον καυτό ήλιο, με το νερό και την μπαταρία του κινητού της να τελειώνουν.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, εκείνη στράφηκε στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Έβγαλε το κινητό της, το οποίο δεν είχε καταστραφεί κατά την πτώση, έβγαλε μια φωτογραφία της ακτής και την ανέβασε στο Facebook.

Στη συνέχεια, και ενώ υπέφερε από τους πόνους, άλλαξε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού της, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να δουν τις δημοσιεύσεις της. Χάρη σε αυτή την κίνηση ένας δύτης αναγνώρισε το σημείο και οδήγησε τα σωστικά συνεργεία εκεί.

«Το να ανεβάσω την φωτογραφία στο Facebook ήταν ένας γρήγορος τρόπος να δείξω που βρίσκομαι – Ήξερα ότι κάποιος θα αναγνώριζε την τοποθεσία μου ή θα ήξερε κάποιον που θα γνώριζε», εξηγεί η Sandi.

Μετά από την οκτάωρη προσπάθεια απεγκλωβισμού της, εκείνη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να της λένε πόσο τυχερή ήταν που σώθηκε. Βέβαια, η Sandi χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο επί τρεις εβδομάδες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην πατρίδα της για τους επόμενους τρεις μήνες.

«Οι άνθρωποι ασκούν κριτική στους τουρίστες που ανεβάζουν πολλές φωτογραφίες στο Facebook – όμως αυτή μου έσωσε την ζωή», εξηγεί.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα