13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το video της επίθεσης!

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερα ασφαλείας με το διπλό φονικό στο Νέο Ηράκλειο, μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του εκτελεστή και της μοτοσικλέτας, την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β), δίνεται στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό από την ένοπλη επίθεση την 19.05 ώρα περίπου της 01.11.2013, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δύο ημεδαπών και το σοβαρό τραυματισμό τρίτου.

Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με το περιεχόμενο του βιντεοληπτικού υλικού και τους δύο δράστες να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) [email protected] της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Καρέ- καρέ η ώρα της επίθεσης

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, μια μοτοσυκλέτα με ιλιγγιώδη ταχύτητα διανύει τη λεωφόρο Ηρακλείου (από τα αριστερά προς τα δεξιά της οθόνης) και προσπερνά το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής (το κτίριο με την άσπρη οροφή που διακρίνεται στο κάτω μέρος του καρέ).

Στο 34ο δευτερόλεπτο του βίντεο φαίνονται δύο άτομα τα οποία τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη της μοτοσυκλέτας. Έχουν ήδη σταθμεύσει την μοτοσυκλέτα, σε σημείο που δεν κατέγραψε η κάμερα.

Ο προπορευόμενος φορά άσπρο κράνος. Στην αρχή εμφανίζονται στην κάτω δεξιά γωνία του καρέ, μετά τους κρύβει η κάτοψη του κτιρίου, όταν όμως φτάσουν στην αριστερή γωνία του κτιρίου, αλλά και της οθόνης, φαίνεται ξεκάθαρα το άτομο που φορά άσπρο κράνος να προτείνει το χέρι- στο οποίο κρατά το όπλο.

Αμέσως διακρίνονται δύο λάμψεις.. Ο άνδρας με το άσπρο κράνος πυροβολεί και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και οι δύο τρέχουν πάλι προς την άνοδο της λεωφόρου Ηρακλείου όπου έχουν σταθμεύσει τη μοτοσυκλέτα.

πηγή: newpost.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα