12.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το…Xbox One χειριστήριο του PS4

Πολλοί θεωρούν το Xbox Controller το καλύτερο χειριστήριο για gaming και έτσι η Hori ανέλαβε να βγάλει τη Sony από τη δύσκολη θέση και ετοίμασε το Onyx Controller. Πρόκειται για ένα ασύρματο χειριστήριο που έρχεται με την επίσημη άδεια του PlayStation και φέρει σχεδιασμό και κατανομή πλήκτρων και μοχλών που σχεδόν αντιγράφει τα σχέδια της Microsoft.

Το πακέτο αγοράς δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιο, αφού περιλαμβάνει ένα προστατευτικό χαρτόνι και το εγχειρίδιο οδηγιών, το οποίο εξηγεί βήμα προς βήμα τη διαδικασία σύνδεσης του χειριστηρίου με την κονσόλα. Παίρνοντας το Onyx Controller στα χέρια αντιλαμβανόμαστε άμεσα το μικρό του βάρος που οφείλεται στο ότι είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από πλαστικά μέρη. Τα πλήκτρα είναι όσο σκληρά χρειάζονται στο πάτημα, ενώ και η αίσθηση που αφήνουν οι αναλογικοί μοχλοί και ο σταυρός κατευθύνσεων είναι αυτή που πρέπει. Διαφορά θα βρείτε στο touch pad που δείχνει τοποθετημένο με λιγότερα σημεία σύνδεσης με το βασικό σώμα.

Τα shoulder buttons (L1 και R1) δεν κάνουν θόρυβο στο πάτημα, κάτι που ίσως δυσκολέψει σε κάποιες στιγμές να αντιληφθεί ο χρήστης την επιτυχημένη καταχώρηση μιας εντολής. Τα L2 και R2 έρχονται με την μορφή σκανδάλης, αλλά και αυτά είναι αθόρυβα. Το μεγαλύτερό τους πρόβλημα ωστόσο είναι πως έχουν μικρό βάθος πίεσης, κάτι που σε κατηγορίες παιχνιδιών όπως τα racing μπορεί να είναι και μπελάς. Στο κεντρικό τμήμα υπάρχουν τα κλασικά πλήκτρα Share και Options που συναντάμε και στο DualShock 4, ενώ ανάμεσα στον δεξί αναλογικό μοχλό και το σταυρό κατευθύνσεων υπάρχει και ένα ειδικό LED για τις διάφορες ενδείξεις.

Μερικά από τα βασικά μειονεκτήματα του Hori Onyx όμως είναι η απουσία της lightbar στο μπροστινό τμήμα (που ίσως το περιορίσει ως προς τον αριθμό των τίτλων που μπορεί να υποστηρίξει πλήρως, όπως πχ. με παιχνίδια του PlayStation VR), του ηχείου (υπολογίζοντας πάντως την μικρή επίπτωση που έχει αυτό στην πλειοψηφία των games), της υποδοχής για τα ακουστικά και του αισθητήρα κίνησης.

Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές ώρες πάντως, το χειριστήριο αρχίζει και γίνεται ένας εξαιρετικός συνεργάτης σας στο PS4 και βοηθάει ιδιαίτερα ως εναλλακτική λύση. Αν οι λιγότερες λειτουργίες του δεν σας ενοχλούν και ψάχνετε ένα χειριστήριο που μοιάζει περισσότερο σε Xbox Controller, το Onyx είναι ιδανική πρόταση αγοράς.

πηγή: sdna.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα