25.1 C
Thessaloniki
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τραγωδία για Μπατιστούτα!

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλο τον πλανήτη η είδηση ότι ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα ενδέχεται να πάσχει από την ασθένεια Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση.

Ο Αργεντινός παλαίμαχος επιθετικός ο οποίος έγραψε ιστορία στα ιταλικά γήπεδα με τις φανέλες της Φιορεντίνα και της Ρόμα, αλλά και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του αντιμετωπίζει προβλήματα στα πόδια του και οι γιατροί φοβούνται ότι μπορεί να πάσχει από αυτή τη σπάνια ασθένεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της καταλανικής εφημερίδας Sport.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο «Μπατιγκόλ» είχε διάφορους τραυματισμούς στα πόδια, αλλά πάντοτε τους ξεπερνούσε, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έσφιγγε τα δόνια κι ενώ δεν ήταν απολύτως καλά έμπαινε στο γήπεδο για να ενισχύσει τις ομάδες για τις οποίες αγωνιζόταν.

Πλέον ο άλλοτε σούπερ σταρ των γηπέδων, αντιμετωπίζει προβλήματα στα πόδια και δεν μπορεί να περπατήσει πολύ καλά, έχοντας προκαλέσει την ανησυχία… Σύμφωνα με τους γιατρούς είναι πιθανό το ενδεχόμενο να οφείλεται η δυσκολία του στο βάδισμα στην Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση.

Τι είναι η Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση

Η πάθηση αυτή είναι γνωστή και ως Lou Gehrig είναι μια προοδευτική νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη. Όταν ένας μύς δεν τρέφεται τότε ατροφεί και καταστρέφεται. Όταν αυτή η περιοχή καταστρέφεται, οδηγεί σε σκλήρυνση της περιοχής. Η συχνότητα της νόσου είναι περίπου 3-8 ανά 100.000, παράλληλα εμφανίζεται συνήθως σε ανθρώπους στην ηλικία των 56 έως 63 ετών. Οι μισοί από τους ανθρώπους με ALS ζούν τουλάχιστον τρία ή περισσότερα χρόνια μετά την διάγνωση. Είκοσι τοις εκατόν ζούν πέντε ή περισσότερα χρόνια, και δέκα τοις εκατόν θα ζήσουν περισσότερο από δέκα χρόνια.

Αντιμετώπιση της αρρώστιας

Για να παλέψει κάποιος με αυτή την ασθένεια που θυμίζει αρκετά τη σκλήρυνση κατά πλάκας χρειάζεται φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, διατροφική παρακολούθηση, αναπνευστική παρακολούθηση και στήριξη και τέλος φυσικά ψυχολογική στήριξη, καθώς πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα δυσάρεστο.

Ευχές από όλο τον κόσμο

Η είδηση έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη κι όλοι εύχονται να μην ισχύει τελικά, καθώς ο Μπατιστούτα ήταν αγαπητός σε όλο τον πλανήτη λόγω της τεράστιας αξίας του αλλά και του ήθους του.

Πηγή: onsports

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα