Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Όλα τα σενάρια για την υγεία του

Ένα θρίλερ γύρω από την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες. Οι φήμες οργιάζουν με τα ερωτήματα να είναι τα εξής: Ζει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, πέθανε ή νοσηλεύεται σε κώμα έπειτα από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε; Οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα είναι συγκεχυμένες…

Πώς ξεκίνησαν οι φήμες
Όλα ξεκίνησαν όταν η Κινγκ Φενγκ, αντιπρόεδρος της δορυφορικής τηλεόρασης του Χονγκ Κονγκ, την οποία ελέγχει το Πεκίνο, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο της Κίνας «Weibo» μια πληροφορία από ανώτατη κρατική πηγή στο Πεκίνο, σύμφωνα με την οποία ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ήταν νεκρός. Η ανάρτησή της στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ακολούθους της στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη μαζί με μια φωτογραφία που υποτίθεται ότι απεικόνιζε τον νεκρό Κιμ Γιονγκ Ουν μέσα σε ένα γυάλινο φέρετρο.

Ταυτόχρονα, όμως, το επίσημο κρατικό πρακτορείο της Βορείου Κορέας τηρεί σιγήν ιχθύος και κανένα διεθνές πρακτορείο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να διαψεύσει την πληροφορία από τις αρχές του Πεκίνου ή της Σεούλ, με αποτέλεσμα ουδείς να γνωρίζει κατά πόσον οι φήμες ευσταθούν.

Τα πάντα βασίζονται σε φήμες

Αποτέλεσμα αυτής της σιγής ιχθύος που τηρείται, είναι όλα να βασίζονται σε φήμες και πληροφορίες που δίνει η Πιονγιάνγκ. Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, το κρατικό ραδιόφωνο της Βόρειας Κορέας μετέδωσε την Κυριακή ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του στους εργάτες που συμμετέχουν στην οικοδόμηση της πόλης Σαμτζιγιόνγκ. Ωστόσο, ούτε το ίδιο το μέσο δεν ήταν σε θέση να μεταδώσει λεπτομέρειες για την υγεία ή τις δημόσιες δραστηριότητες του Κιμ.

«Ο σύντροφος Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους εργαζόμενους που έντιμα και ολόψυχα υποστήριξαν την κατασκευή της Σαμτζιγιόνγκ. Οι εργαζόμενοι έχουν το πάθος να συμβάλουν ειλικρινώς στην κατασκευή ενός σοσιαλιστικού σταθμού ενέργειας χωρίς να ξεχνούν την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες του κόμματος» μετέδωσε, σύμφωνα πάντα με το Yonhap, το βορειοκορεατικό κρατικό ραδιόφωνο.

Επιπλέον, την Πέμπτη, το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ, KCNA, μετέδωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έλαβε συγχαρητήριο τηλεγράφημα από τον επικεφαλής του Ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Τζενάντι Ζουγκάνοφ, για την επέτειο της επίσκεψης του Βορειοκορεάτη ηγέτη στη Ρωσία.

Στις 22 Απριλίου, το KNCA μετέδωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε απαντήσει στις ευχές του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, για την επέτειο της γέννησης του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Το ειδικό τρένο του ήταν σε παραθαλάσσια πόλη
Μια ακόμα πληροφορία που ήρθε στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες αναφέρει ότι το ειδικό τρένο που πιθανότατα ανήκει στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας βρισκόταν αυτήν την εβδομάδα σε μια παραθαλάσσια πόλη, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες τις οποίες ανέλυσε μια ομάδα παρακολούθησης της Πιονγκγιάνγκ, η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για το πού βρίσκεται ο Κιμ και αν ασθενεί πολύ άσχημα ή όχι, η ομάδα αυτή, η 38 North, ανέφερε ότι το τρένο εντοπίστηκε στον σταθμό του θερέτρου Ουονσόν, στο διάστημα 21-23 Απριλίου.

Γιατρούς στη Βόρεια Κορέα στέλνει η Κίνα
Στο μεταξύ, νωρίτερα το Σάββατο, το Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές μετέδωσε ότι η Κίνα έστειλε μια ομάδα γιατρών στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με δύο από τις τρεις πηγές, μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Τμήματος Διεθνούς Διασύνδεσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας αναχώρησε από το Πεκίνο για τη Βόρεια Κορέα την Πέμπτη. Οι πηγές ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επειδή το θέμα αυτό είναι «ευαίσθητο».

Σχετικά άρθρα