10 πράγματα που κάνουν οι περισσότεροι μετά το σεξ

Τι αναφέρει έρευνα

Μήπως η ρουτίνα σας μετά το σεξ περιλαμβάνει αρκετά από την παρακάτω λίστα;

Σύμφωνα με μια έρευνα 2.000 συμμετεχόντων που πραγματοποίησε η OnePoll και η εταιρία διαδικτυακών πωλήσεων Pure Romance, το 36% των ανθρώπων αρέσκεται στο κάνει συγκεκριμένα πράγματα μετά από την σεξουαλική επαφή, που κυμαίνονται από ρομαντικές χειρονομίες έως την άμεση επαφή με το κινητό τους τηλέφωνο, προκειμένου να δουν τι συμβαίνει στα social media.

Έτσι, εδώ είναι τα 10 πιο κοινά πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι μετά το σεξ.

10. Τσεκάρουν τα social media
Η έρευνα αποκάλυψε ότι το 14% των ανθρώπων βγάζει τα κινητά του τηλέφωνα και ελέγχει το προφίλ του στα social media, αμέσως μετά από την συνουσία, πράγμα που είναι αρκετά ενδιαφέρον. Μπορείτε να φανταστείτε να κάνετε κάτι τόσο οικείο όσο το σεξ, και αμέσως μετά ο σύντροφος σας να γυρνάει πλευρό και να παίρνει το κινητό του για να σκρολάρει στο Instagram; Συμβαίνει, αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο.

Λοιπόν, τι μπορούμε να πούμε; Κάποιοι από εμάς δεν μπορούν να μείνουν μακριά από το κινητό τους για πολύ ώρα.

9. Παραγγέλνουν φαγητό
Είναι αρκετά λογικό, καθώς όλη αυτή η σωματική δραστηριότητα ανοίγει στους περισσότερους ανθρώπους την όρεξη, λαμβάνοντας υπόψη ότι παραγγελία φαγητού είναι το νούμερο εννιά στην λίστα.

8. Μαγειρεύουν
Όπως είπαμε, το σεξ είναι άσκηση και η άσκηση φέρνει πείνα. Σίγουρα, η παραγγελία μιας πίτσας είναι ωραία ιδέα, ωστόσο το να φτιάξεις ένα σπιτικό γεύμα, πηγαίνει το πράγμα σε άλλο επίπεδο.

7. Έχουν μια βαθιά και με νόημα συζήτηση
Πολλοί είναι αυτοί που μετά την αναζωπύρωση της σχέσης τους, κάθονται και συζητούν για διάφορα πράγματα που τους απασχολούν. Αυτός είναι και ο λόγος που η συζήτηση με το άλλο μας μισό βρίσκεται στο νούμερο επτά της λίστας.

6. Ξαπλώνουν χωρίς να κάνουν τίποτα
Αυτό υποθέτουμε ότι γίνεται όταν το σεξ είναι τόσο έντονο που το μόνο που μπορείς να κάνεις μετά είναι να ξαπλώνεις μέχρι τα εγκεφαλικά σου κύτταρα ξαναρχίσουν να λειτουργούν και τα πόδια σου σταματήσουν να τρέμουν. Ή απλά όταν αισθάνεστε ότι δεν θέλετε να μιλήσετε. Όπως λένε, η σιωπή είναι χρυσός.

5. Αγκαλιά σε στάση “κουτάλι”
Σοβαρά τώρα, σε ποιον δεν αρέσει μια χαλαρωτική αγκαλιά σε στάση κουτάλι; (είσαι πίσω της και την βάζεις στην αγκαλιά σου)

4. Ντύνονται
Αρκετοί άνθρωποι αμέσως μετά από την σεξουαλική επαφή, δεν χάνουν χρόνο και γλιστρούν από το κρεβάτι για να φορέσουν τα ρούχα τους. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, έχουμε μια πρόταση: Μείνετε γυμνοί λίγο παραπάνω. Υπάρχει κάτι που λέγεται “δεύτερος γύρος”, και θα αλλάξει τη ζωή σας.

3. Πίνουν νερό
Σας πιάνει μια τεράστια δίψα μετά το σεξ; Λοιπόν, δεν είστε οι μόνοι. Το 48% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι “τσακίζουν” ένα αναζωογονητικό ποτό μετά από την πράξη, διότι, σαφώς το σεξ καταστέλλει ένα “είδος” δίψας αλλά αυξάνει ένα άλλο.

2. Βλέπουν τηλεόραση ή ταινίες
Περίπου οι μισοί συμμετέχοντες δήλωσαν ότι τους αρέσει να απολαμβάνουν λίγη τηλεόραση ή μια ταινία μετά το σεξ, κάτι που βγάζει αρκετό νόημα. Είστε ήδη (πιθανότατα) σε ένα ωραίο και ζεστό κρεβάτι, γι ‘αυτό είναι φυσικό να θέλετε να απολαύσετε μια σειρά ή μια ταινία πριν κοιμηθείτε δίπλα στο άλλο σας μισό.

1. Αγκαλιές
Τέλος, το νούμερο ένα της λίστας είναι οι αγκαλιές, κάτι το οποίο δήλωσε το 74% των ερωτηθέντων.

Αν ρωτήσετε εμάς, πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι (ειδικά οι άντρες) έχουν μια ακατανίκητη επιθυμία για ύπνο μετά το σεξ, καθώς η ολοκλήρωση καταπνίγει κάθε άγχος και κάθε κακή σκέψη, επιτρέποντας τους να χαλαρώσουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά.

Μερικές πρόσθετες πληροφορίες έδωσε μια ξεχωριστή έρευνα για τις ρουτίνες των ανθρώπων μετά τη συνουσία, που ονομάζονται Post-Sex Dynamics and Routines. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Uncovering Intimacy, δημιούργησε κάποια ελαφρώς διαφορετικά αποτελέσματα και διαπίστωσε ότι:

Το 65% των ζευγαριών κοιμάται
Το 44% των ζευγαριών αγκαλιάζεται
Το 32% των ζευγαριών μιλάει
Το 4% των ζευγαριών προσεύχεται (αυτό δεν το είχαμε φανταστεί!)
Το 13% των ζευγαριών κάνει ντους
Το 10% των ζευγαριών ξεκινούν τη μέρα τους
Το 10% των ζευγαριών τρώει κάτι

Σχετικά άρθρα