12 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Οδηγούνται στον εισαγγελέα

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται συστηματικά από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης, κατελήφθησαν συνολικά 22 άτομα να επιδίδονται σε παράνομες δραστηριότητες.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τους οποίους συνελήφθησαν:

• 5 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:
– από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 46χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε 1 απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών, για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών.
– από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 19χρονου ημεδαπού, δυνάμει σχετικού εντάλματος, για το αδίκημα τη ληστείας.

• 7 άτομα για παράβαση Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

• 5 άτομα για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπών.
Επισημαίνεται η υπόθεση κλοπής πορτοφολιού, από πελάτισσα καταστήματος ενδυμάτων στο κέντρο της πόλης, για την οποία συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, δύο αλλοδαπές, ηλικίας 23 και 18 ετών. Το κλεμμένο πορτοφόλι περιείχε μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και μία τραπεζική κάρτα, την οποία οι δράστιδες χρησιμοποίησαν προκειμένου να προβούν σε ανάληψη χρηματικού ποσού 100 ευρώ από ΑΤΜ τραπεζικού υποκαταστήματος. Στην κατοχή των γυναικών βρέθηκε το συνολικό αφαιρεθέν ποσό των 400 ευρώ, το οποίο και αποδόθηκε στην παθούσα.

• 3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν συνολικά 207 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα.

• 2 αλλοδαποί, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα