19 δισ. έχασε η Samsung λόγω ΝΟΤΕ 7

Πριν καν ανακοινωθεί επισήμως η αναστολή της παραγωγής της συσκευής, η μετοχή της Samsung υπέστη καθίζηση 8% στο χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας

Πριν καν ανακοινωθεί επισήμως η αναστολή της παραγωγής της συσκευής, η μετοχή της Samsung υπέστη καθίζηση 8% στο χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας και 19 δισ. δολάρια από την αξία της εταιρείας… εξαϋλώθηκαν μέσα σε λίγη ώρα.

Το χειρότερο, ωστόσο, για την εταιρεία είναι ότι με την κρίση του Note 7 υπέστη βαρύ πλήγμα η αξιοπιστία της και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Ειδικοί εκτιμούν ότι το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμα, ωστόσο σημειώνουν ότι πιθανόν να είναι ακόμα μεγαλύτερη απ’ όσο για την ώρα εκτιμάται.

Παράλληλα, εκφράζεται ανησυχία για πιθανή «μόλυνση» και άλλων συσκευών της εταιρείας, αν και δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά ανάλογα με αυτά του Note 7. Ωστόσο, το γεγονός ότι ακόμα και επιδιορθωμένα Νote 7 παρουσίασαν την τάση να εκρήγνυνται καθιστά επιτακτική την ανάγκη η εταιρεία να πείσει κοινό και επενδυτές ότι μπορούν να την εμπιστευθούν, τονίζουν αναλυτές.

Πηγή: topontiki.gr

Σχετικά άρθρα