250 εκατ. έχουν εισπραχθεί από τη ρύθμιση!

Τρέχει με… 100 η ρύθμιση για τις οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Τρέχει με… 100 η ρύθμιση για τις οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί συνολικά 360.000 αιτήσεις, με το ρυθμιζόμενο ποσό να ξεπερνάει τα 5 δις ευρώ και τις εισπράξεις τα 250 εκατ. ευρώ, αναφέρει το «Έθνος».

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα στους οφειλέτες του Δημοσίου για να εκμεταλλευτούν την ρύθμιση των 100 δόσεων με την προκαταβολή , η οποία παρατάθηκε μέχρι τις 26 Μαΐου,διαγράφοντας πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Σε διάστημα 11 ημερών από την εφαρμογή της ρύθμισης των 100 δόσεων, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, υποβλήθηκαν 240.000 αιτήσεις που καλύπτουν ποσό των 2 δις ευρώ, όταν όλες μαζί οι προηγούμενες ρυθμίσεις συμπεριλαμβανομένων και του τετραμήνου του 2014 της ρύθμισης για τις 100 δόσεις, συμπεριέλαβαν 2,2 δις ευρώ. Το ποσό που έχει εισρεύσει στα ταμεία υπερβαίνει μέχρι στιγμής τα 140 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάλι με την κ. Βαλαβάνη όταν οι αιτήσεις ήταν στις 210.000, οι 163.487, δηλαδή η πλειοψηφία τους, αφορούσαν οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ νομικών και φυσικών προσώπων ενώ πάνω από 1.000.000 ήταν μόλις 72 αιτήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών στο σχετικό e-mail που αποστέλλει στους οφειλέτες τους ενημερώνει ότι έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής των οφειλών τους σε ρύθμιση, με αίτηση που υποβάλλεται ηλεκτρονικά.

Οι οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση επιβαρύνονται με μειωμένο ετήσιο επιτόκιο ύψους 3% αντί του ισχύοντος 8,76%, ενώ απαλλάσσονται από τόκους εάν το ύψος της συνολική οφειλής είναι μικρότερο των 5.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Πανικός στο Χρηματιστήριο!

Πανικός και sell off στο Χρηματιστήριο. Οι ξένοι επενδυτές στριμώχνονται στην έξοδο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εγκαταλείψουν το ελληνικό χρηματιστήριο.

Στον Σαββίδη και το κτίριο του ΝΑΤΟ

Ενα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, ζωντανή ανάμνηση της Συνοικίας των Εξοχών, επί της Βασιλίσσης Ολγας, πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιο των ακινήτων που συσσωρεύει εσχάτως ο Ιβάν Σαββίδης στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το κτίριο του ΝΑΤΟ ή κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ή αλλιώς, όπως είναι γνωστότερο στους Θεσσαλονικείς, έπαυλη «Αχμέτ Καπαντζή», μετέπειτα «Μεχμέτ Καπαντζή». Το κτίριο βρισκόταν τα […]