36 προφυλακτικά = 1 iPhone 6

Στη Βενεζουέλα όλα μπορούν να συμβούν

Η Βενεζουέλα περνά δύσκολες ώρες, με την οικονομία της να έχει συρρικνωθεί 7% μόνο το 2015, με φόντο την πτώση στην τιμή του πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η χώρα μένει από προφυλακτικά, και άλλα μέτρα αντισύλληψης, που έχουν γίνει ακριβοθώρητα ήδη από τον Δεκέμβριο.

Τα αποθέματα προφυλακτικών, στην χώρα, λόγω της έλλειψης συναλλάγματος έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ η τιμή των προφυλακτικών σε σάιτ που έχουν δημιουργηθεί για να βρίσκουν οι χρήστες προϊόντα που είναι σε έλλειψη, έχουν εκτοξευτεί. Για να αγοράσει κάποιος ένα κουτί προφυλακτικά των 36 τεμαχίων, θα πρέπει να πληρώσει 750 δολάρια, όσο δηλαδή περίπου ένα iPhone 6.

Το πακέτο των τριών προφυλακτικών κοστίζει 62 δολάρια. Στη σύγκριση που κάνει το Bloomberg, ένα πακέτο προφυλακτικών των 36 τεμαχίων, στοιχίζει στις ΗΠΑ 25 δολάρια.

Παρά την έλλειψη προφυλακτικών, οι άνθρωποι στην Βενεζουέλα συνεχίζουν να κάνουν έρωτα, πράγμα που αυξάνει δραστικά τις μολυσματικές νόσους, με την χώρα να έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά μολύνσεων με HIV αλλά και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες κατά την διάρκεια της εφηβείας.

Σχετικά άρθρα