4.000 χρόνια High-tech στη Βέροια!

Είχαν στην αρχαιότητα αυτόματους πωλητές ποτών κι αναψυκτικών; Ναι είχαν…Πριν 4.000 χρόνια οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αυτόματους πωλητές, κινηματογράφο, ρολόγια μοναδικής ακρίβειας πόρτες που άνοιγαν αυτόματα, έσβηναν τις φωτιές με πυροσβεστικά οχήματα και είχαν αυτόματο μίξερ για τα ποτά τους!!! Α… και βέβαια είχαν από ρομποτάκια μέχρι προσωπικά “λαπτοπ”…
Όλα αυτά δεν ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.. Η έκθεση της Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας του καθηγητή Κώστα Κοτσανά είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μικρό μέρος των εκθεμάτων του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας. Το πλήθος των μαθητών που την επισκέπτεται από το πρωί της Πέμπτης, εντυπωσιάζεται ιδιαίτερα…
Τρία νέα παιδιά, μαθηματικοί, η Αλεξάνδρα Στυλιανίδου, η Βαρβάρα Σουκιούρογλου και ο Γεράσιμος Παυλίδης με κέφι, υπομονή και διάθεση εξηγούν στους μαθητές το τί και το πως, αντικρίζοντας στα παιδικά μάτια  έκπληξη και θαυμασμό, αλλά και πολύ εύστοχες ερωτήσεις…!!!
Για την έκθεση μίλησε ο καθηγητής Κώστας Κοτσανάς ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης παρουσίασε τα καταπληκτικά εκθέματα και τη λειτουργία τους σε ειδική διάλεξη, σε μαθητές Λυκείων, στο Χώρο Τεχνών.
Η έκθεση που θα είναι ανοιχτή μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής λειτουργεί στα πλαίσια του 31ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας που πραγματοποιείται στη Βέροια.
Δείτε το βίντεο:

Πηγή: inveria.gr

Σχετικά άρθρα