59χρονη «Σάρα» γεννά το πρώτο της παιδί

Έπειτα από προσπάθειες 40 ετών

Μία 59χρονη γυναίκα που προσπαθούσε εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες να μείνει έγκυος, τελικά τα κατάφερε και γέννησε σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης ένα υγιέστατο αγοράκι.

Η Akosua Budu Amoako, μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης, κατάφερε να φέρει στο κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι κοντά στα 3,5 κιλά.

Η πανευτυχής μητέρα αναφέρει ότι προσπαθούσε μαζί με το σύζυγό της, να αποκτήσουν παιδί για 38 ολόκληρα χρόχια αλλά τελικά εγκατέλειψαν τις προσπάθειες τους, όταν διαπιστώθηκε ένα πρόβλημα στις σάλπιγγες της Budu, το οποίο την εμπόδιζε να συλλάβει φυσιολογικά.

Στη συνέχεια και ενώ πληροφορήθηκε ότι μία 60χρονη γυναίκα απόκτησε τρίδυμα μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης, αποφάσισε να κάνει το ίδιο, χρησιμοποιώντας το σπέρμα του συζύγου της και ένα ωάριο από δότη.

Η ίδια αναφέρει στους Times Union:

«Δεν κοιμόμαστε πολύ, αλλά αισθάνομαι καλά και νομίζω ότι ήδη αναγνωρίζει τις φωνές μας» και συμπληρώνει: «Όταν κλαίει μερικές φορές, ο σύζυγός μου, μου τηλεφωνεί από τη δουλειά και μόλις ο μικρός ακούσει τη φωνή του μπαμπά του, μέσω του τηλεφώνου, ηρεμεί και σταματάει να κλαίει».

Η 59χρονη γυναίκα, παρ’ όλο που αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας όπως υπέρταση και ένα προ-διαβητικό στάδιο, γνώρισε ότι το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης ίσως της δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην υγεία της αλλά παρ’ όλα αυτά ήταν αποφασισμένη να προχωρήσει σε εξωσωματική.

Ο γιατρός της επισημαίνει:

«Είπα όλα όσα μπορούσα για να τους αποθαρρύνω να το κάνουν, αναφέροντας τους πολλούς κινδύνους που υπάρχουν» και συμπληρώνει «αλλά ήταν πολύ ήρεμοι, αποφασισμένοι και το είχαν σκεφτεί σαφώς εδώ και πολύ καιρό», ενώ καταλήγει:

«Από τη στιγμή που ο ασθενής πάρει μία ιατρική απόφαση, είναι καθήκον μου ως γιατρός να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον φροντίσω και να τον κρατήσω υγιή».

Σχετικά άρθρα