6 μέρη που απαγορεύεται να επισκεφθούμε

Δείτε ποια είναι…

1. Παγκόσμια τράπεζα σπόρων Svalbard

 

seed-vault-1

 

Βρίσκεται στο Νορβηγικό νησί Spitsbergen, περίπου 1300 χλμ από το Βόρειο Πόλο. Η κυβέρνηση της Νορβηγίας ξόδεψε περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του, ενώ φιλοξενεί πάνω από 10000 δείγματα σπόρων ανάμεσα από 2000 ποικιλίες 300 διαφορετικών ειδών φυτών. Σκοπός του είναι να διασφαλιστεί η επίβιωση της βιοποικιλότητας του πλανήτη, σε περίπτωση μιας τεράστιας οικολογικής καταστροφής.

2. Mezhgorye

ImgKid

Πρόκειται για πόλη στην περιοχή Bashkortostan της Ρωσίας και απαγορεύεται η είσοδος σε αυτή, σε οποιονδήποτε δεν έχει την κατάλληλη εξουσιοδότηση! Σχεδόν κανείς δε γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει εκεί…

3. Απαγορευμένη περιοχή Woomera

13

Στην περιοχή πραγματοποιούνται δοκιμές όπλων από το Royal Australian Air Force Awrospace Operational Support Group, ενώ η πόλη που βρίσκεται εκεί κοντά, προσελκύει πολυάριθμους τουρίστες κάθε χρόνο. Προφανώς όλοι τους πρέπει να περιοριστούν στις ξεναγήσεις στο μουσείο της πόλης, καθώς η είσοδος στην Woomera είναι απαγορευμένη…

4. Εθνικό Εκπαιδευτικό Μουσείο Ασφαλείας Jiangsu

14

Στην ουσία πρόκειται για το μουσείο κατασκοπείας της Κίνας, το οποίο φιλοξενεί εκθέματα όπως όπλα σε μορφή κραγιόν, κούφια νομίσματα όπου έκρυβαν έγγραφα και χάρτες μεταμφιεσμένους σε τράπουλες.

Σύμφωνα με την επιγραφή που βρίσκεται στην είσοδό του, μόνο Κινέζοι υπήκοοι έχουν το δικαίωμα να το επισκεφθούν, ασχέτως πόσο απαρχαιομένες μπορεί να είναι αυτές οι μέθοδοι πλέον.

5. Poveglia

15

Η Poveglia είναι ένα μικρό νησί ανάμεσα στη Βενετία και το Lido, στη βόρεια Ιταλία. Το 421 μ.Χ. οι κάτοικοι των περιοχών Padua και Esta βρήκαν καταφύγιο εκεί από τους βάρβαρους, ενώ τον 20ο αιώνα χρησιμοποιήθηκε ως χώρος καραντίνας. Το 1922 τα κτίρια ανακαινίστηκαν για να φιλοξενήσουν ένα άσυλο για τους ψυχικά άρρωστους και το 1968 το άσυλο έκλεισε και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε, κερδίζοντας έτσι μια θέση ανάμεσα στα πιο στοιχειωμένα μέρη του κόσμου.

6. Περιοχή 51

16

Όλοι μας γνωρίζουμε αυτή την Αμερικάνικη στρατιωτική βάση στη Νεβάδα. Οι επίσημες πληροφορίες που έχουμε για την περιοχή – από την κυβέρνηση – είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολυάριθμες θεωρίες συνομωσίας ως προς το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί. Άλλοι μιλάνε για ΑΤΙΑ που πετούν πάνω από τη βάση, ενώ κάποιοι που είχαν πρόσβαση στο μέρος αναφέρουν πως εκεί διεξάγονται πειράματα σε εξωγήινες μορφές ζωής!

Σχετικά άρθρα