7 ανατριχιαστικές καταχωρήσεις της Wikipedia

Τι βρίσκει όποιος ψάχνει…

Η Wikipedia γιόρτασε πριν από μερικές μέρες τα 15 της χρόνια και εμείς βρήκαμε τα 7 πιο ανατριχιαστικά άρθρα που μπορεί να βρει κανείς μέσα σε αυτήν.

1. Vladimir Demikhov
Ο Demikhov ήταν ο επιστήμονας που παρουσίασε την ιδέα της μεταμόσχευσης οργάνων. Πειραματίστηκε προσπαθώντας να μεταμοσχεύσει μία καρδιά σε μία μαϊμού και μεταμοσχεύοντας ανεπιτυχώς κεφάλια σκύλων. Κατά τη διάκεια της δεκαετίας του ’50 μεταμόσχευσε ένα κεφάλι σε έναν σκύλο, δημιουργώντας έναν σκύλο με δύο κεφάλια.

2. Joyce Carol Vincent
Η Joyce Carol Vincent βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο, κάτι που δεν είναι και τόσο περίεργο. Το περίεργο είναι ότι ήταν νεκρή για τρία χρόνια. Λόγω ότι οι λογαριασμοί της πληρώνοντας αυτόματα, θεωρούσαν όλοι ότι είναι ζωντανή.

3. June and Jennifer Gibbons
Οι δίδυμες ήταν αχώριστες σε τέτοιο βαθμό που συμπλήρωνα η μία την άλλη και μιλούσαν με τέτοιο τρόπο που δεν τις καταλάβαινε κανείς άλλος. Αν και προσπάθησαν να τις χωρίσουν, οι ίδιες έπεσαν σε κατάθλιψη. Έμειναν στο νοσοκομείο για 14 χρόνια και έκαναν συμφωνία ότι αν η μία πεθάνει, η άλλη θα ζήσει μία φυσιολογική ζωή και θα αρχίσει να επικοινωνεί κανονικά με τους γύρω της. Έτσι, όταν η Jennifer πέθανε από φλεγμονή στην καρδιά, η June άρχισε να ζει κανονικά.

4. Armin Meiwes
Ο Γερμανός άντρας έγινε γνωστός όταν σκότωσε και έφαγε έναν άντρα που προσφέρθηκε να σκοτωθεί και να φαγωθεί. Ο Meiwes είχε βάλει αγγελία στο διαδίκτυο στην οποία έλεγε ότι ψάχνει έναν εθελοντή ο οποίος προτίθεται να σκοτωθεί και να καταναλωθεί από τον ίδιο. Ένας άντρας απάντησε στην αγγελία. Πράγματι, όπως ο Meiwes είχε υποσχεθεί στην αγγελία, τον σκότωσε και τον έφαγε. Ο Meiwes συνελήφθη.

5. Γέννα στο φέρετρο
Πρόκειται για το φαινόμενο κατά το οποίο γεννιέται ένα παιδί, ενώ η μητέρα του έχει χάσει τη ζωή της.

6. Αποικία Roanoke
Πρόκειται για αποικία των Άγγλων στην Βόρεια Καρολίνα. Ο Sir Walter Raleigh έστειλε 115 αποίκους στον κόλπο Chesapeake προκειμένου να δημιουργήσουν την αποικία, όταν όμως ο John White πήγε να την ελέγξει δεν βρήκε κανέναν εκεί παρά μόνο έναν σκελετό.

7. Λίστα με εξαφανίσεις
Εάν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας, στο Wikipedia μπορείτε μία λίστα με εξαφανίσεις η οποία ξεκινά από το 1800 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Σχετικά άρθρα