700 εκατομμύρια ευρώ απο τη ρύθμιση!!!

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι εισπράξεις από τις “100 δόσεις”

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ρύθμιση των 100 δόσεωνΣε 700 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα έσοδα που θα μπουν στα κρατικά ταμεία ….από τη ρύθμιση των 100 δόσεων ως το τέλος του χρόνου με βάση τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών μέχρι την περασμένη Δευτέρα. Αυτό ανέφερε σε ομιλία της στη Βουλή η Αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και επισήμανε: “Στις είκοσι τέσσερις μέρες, μέχρι τη Δευτέρα, έκαναν αίτηση ένταξης στη ρύθμιση περίπου τριακόσιες ογδόντα χιλιάδες οφειλέτες.

Σε ρύθμιση μπήκε συνολικά, μετά τις απαλλαγές ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων, κεφάλαιο 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις της ρύθμισης που δεν κόπηκαν -ανάλογα με τον τρόπο που μπήκε ο καθένας στη ρύθμιση- και τα τοκοχρεολύσια με επιτόκιο 3% για τα ποσά που ήταν μεγαλύτερα από 5.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ρυθμίστηκαν συνολικά 2,8 δισεκατομμύρια.

Απ’ αυτά, μετρητά είναι μέχρι στιγμής τα 135 εκατομμύρια, ενώ θα εισπραχθούν εντός του 2015 άλλα 417 εκατομμύρια, ανεβάζοντας έτσι μαζί με τα 145 εκατομμύρια της λεγόμενης μικρής ρύθμισης-εξπρές του Μαρτίου σε περίπου 700 εκατομμύρια, όσα θα εισπραχθούν μέχρι το τέλος του 2015 απ’ ό,τι έχει ενταχθεί στη ρύθμιση μέχρι στιγμής”.

Σχετικά άρθρα

Προχωρά μέσω ‘αρχαίων’ το Μετρό!

Την εκταμίευση χρηματικού κονδυλίου, ύψους 25 εκ. ευρώ, γνωμοδότησε το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στην κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης, γεγονός που ανοίγει το δρόμο στην ολοκλήρωση του μεγαλύτερου, μέχρι σήμερα, συγκοινωνιακού έργου της πόλης. Όπως έγινε γνωστό από την Αττικό Μετρό, μετά την εξασφάλιση του παραπάνω χρηματικού ποσού θα υπογραφεί […]