29.9 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

75 τάπερ με εκρηκτικά!

Εβδομήντα πέντε τάπερ σφραγισμένα με ειδικό εκρηκτικό υγρό που παγώνει και στη συνέχεια ανατινάζεται προκαλώντας μεγάλες ζημιές εντόπισαν οι αστυνομικοί στο σπίτι – γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στην Περαχώρα Λουτρακίου. Όταν το πρωί της Δευτέρας μπήκαν στη μονοκατοικία εντόπισαν τέσσερα τέτοια τάπερ στο πρώτο δωμάτιο όμως εκτίμησαν ότι ένα κλειδωμένο δωμάτιο ίσως είναι παγιδευμένο και έτσι ενημέρωσαν τα ΤΕΕΜ για να ελέγξουν το χώρο. Όταν άνοιξαν και μπήκαν, έμειναν έκπληκτοι από τον αριθμό των αυτοσχέδιων βομβών και οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής λένε ότι σχεδίαζε να προχωρήσει μετά το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού σε ένα μπαράζ επιθέσεων.

Παράλληλα, θέμα χρόνου είναι ο εντοπισμός τουλάχιστον δύο διαμερισμάτων που φέρεται να χρησιμοποιούσαν οι υπόλοιποι της ομάδας του Ξηρού προκειμένου να συναντιούνται και να σχεδιάζουν τις ενέργειές τους. «Ελπίζουμε σύντομα να ξεκλειδώσουμε το λάπτοπ που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου… Εκεί θα εντοπίσουμε πλούσιο υλικό που θα ανοίξει νέους δρόμους» επισημαίνει «πηγή» της Κατεχάκη και προσθέτει «Ήδη έχει ερευνηθεί για ίχνη dna και αποτυπωμάτων και τώρα γίνεται προσπάθεια για να σπάσουμε τους κωδικούς…». Εκεί, ίσως λένε οι αναλυτές, ο Χριστόδουλος έκρυβε ονόματα και τηλέφωνα συνεργατών και λεπτομέρειες τόσο από το χτύπημα στις φυλακές όσο και τις επόμενες κινήσεις του.

Στο κυνήγι της Αγγελικής και του «Θεοχάρη»

 
Η Αγγελική από το Αίγιο και ο υπαξιωματικός «Θεοχάρης» είναι τα δύο πρόσωπα στα οποία έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για το ξετύλιγμα της άγνωστης οργάνωσης αλά 17 Νοέμβρη που έστηνε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Για την 22χρονη κοπέλα τα στοιχεία της ταυτότητας είναι γνωστά αφού πρόκειται για μια φοιτήτρια από το Αίγιο που σπούδαζε στην Κομοτηνή και από το φθινόπωρο έχουν χαθεί τα ίχνη της. Η Αγγελική, γνωρίστηκε μέσω μιας φίλης της στην Ικαρία με τον «Μανώλη» της 17Ν και άλλα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και στρατολογήθηκε αναλαμβάνοντας ρόλο ταχυδρόμου για τα μηνύματα του Ξηρού προς τους Πυρήνες της Φωτιάς στον Κορυδαλλό. Μάλιστα, φέρεται να είχε πολλές πριβέ επισκέψεις με αρχηγικό μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στον Κορυδαλλό. Στη γιάφκα της Αναβύσσου μπαινόβγαινε συχνά, όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αν και εξαφανισμένη τους τελευταίους μήνες ακόμη και από τους γονείς της, η οικογένεια δεν έκανε δήλωση εξαφάνισης στην Αστυνομία.

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι έρευνες για τον υπαξιωματικό «Θεοχάρη Χρυσάκη». Τον 30χρονο άνδρα που νοίκιασε τη μονοκατοικία της Αναβύσσου και εμφανιζόταν συχνά εκεί με στολή υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού. Οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων μιλούν για έναν άνδρα μελαχρινό με ύψος 1.85 γύρω στα 30 με κοντό μαλλί και καταγωγή από την Κρήτη. Έχει δε, δύο τατουάζ στην κνήμη και έναν στον καρπό ενώ παρουσίαζε ένα πρόβλημα στα πόδια για το οποίο είχε πει ότι οφείλεται στη δουλειά που έκανε καθώς τραυματιζόταν συχνά ενώ δήλωνε ότι το τελευταίο διάστημα ήταν αποσπασμένος σε έναν εφοπλιστή και νοίκιασε το σπίτι αυτό για να ηρεμήσει η σύζυγος του από τα ψυχολογικά προβλήματα που παρουσίαζε. Οι αστυνομικοί, δεν έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία του όμως λένε ότι είναι ένα άτομο «καθαρό» που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν ενώ ερευνάται αν έχει οποιαδήποτε σχέση με τον άνδρα που δολοφόνησε τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής τον Νοέμβριο του 2013 στο Νέο Ηράκλειο.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα