900.000 νέοι άνεργοι σε 4 χρόνια!

900.000 Έλληνες έχασαν τη δουλειά τους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στο διάστημα των τεσσάρων τελευταίων χρόνων, κάνοντας τους δείκτες ανεργίας να χτυπάνε κόκκινο…

Το συμπέρασμα βγαίνει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ συγκρίνοντας αυτά του δεύτερου τριμήνου του 2009 με αυτά του δεύτερου τριμήνου του 2013. Τι άλλα χρήσιμα στοιχεία προκύπτουν; Από τις 900.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν μέσα σε τέσσερα χρόνια, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ήταν αυτοί στους οποίους έπεσε όλο το βάρος, αφού 737.100 έχασαν τη δουλειά τους, ενώ από το Δημόσιο Τομέα αποχώρησαν 162.700.

Παράλληλα, στο Δημόσιο Τομέα ο μεγαλύτερος αριθμός όσων αποχώρισαν επέλεξαν την συνταξιοδότηση, ή την αποχώρηση μέσω εθελουσίας εξόδου. Αντίθετα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στην καλύτερη περίπτωση να μπήκαν στις λίστες του ΟΑΕΔ. Επιπλέον, η ΕΛΣΤΑΤ δεν συμπεριλαμβάνει στις χαμένες θέσεις εργασίας και πολλές δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις πολύμηνων καθυστερήσεων πληρωμών, αλλά και τις μειώσεις μισθών.

Σύμφωνα με το Οικονομικό Δελτίο της Alpha Bank το καταγεγραμμένο ποσοστό ανεργίας από το οποίο από το 7,7% του 2008, εκτινάχθηκε στο 24,2% το 2012 και αναμένεται πως θα φτάσει το 27% για το 2013.

Σχετικά άρθρα

Xάρη στο facebook βρήκε τον χαμένο αδερφό της!

Η Julia Mauer και ο Isaiah Luke είναι αδέλφια από την ίδια μητέρα αλλά έχουν διαφορετικούς πατεράδες. Εξ’ αιτίας αλλεπάλληλων περιστατικών παιδικής κακοποίησης, η αστυνομία πήρε τον αδελφό της και τον έβαλε στο σύστημα. Δηλαδή τον ανέλαβε η κοινωνική πρόνοια και τον έβαλε σε θετή οικογένεια. Έτσι τα αδέλφια δεν ξανασυναντήθηκαν ποτέ. Η Julia όμως […]