965 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη

Σχεδόν 60.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Οαριθμός των νεκρών στην πολιτεία της Νέας Υόρκης αυξήθηκε κατά 237 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας συνολικά τους 965, αφότου ξέσπασε η επιδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Στην πολιτεία αυτή καταγράφηκαν επίσης 7.195 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 59.513.

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται πάνω από 8.500 ασθενείς, εκ των οποίων οι 2.000 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, πρόσθεσε ο κυβερνήτης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Νέα Υόρκη είναι η πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία στις ΗΠΑ. Το εφιαλτικό σενάριο που είχαν διατυπώσει επιδημιολόγοι και λοιμοξιολόγοι για τις ΗΠΑ δυστυχώς επιβεβαιώνεται λίγες μόλις ημέρες μετά την εκτίμηση του Ντόναλντ Τραμπ πως μέχρι το Πάσχα των καθολικών (σε δύο εβδομάδες) όλα θα έχουν τελειώσει.

Τα νούμερα λες και απαντούν στον Αμερικανό πρόεδρο διαψεύδοντας τον μέχρι κεραίας προκαλώντας δημόσιες αντιδράσεις από αξιωματούχους και επωνύμους κυρίως από τη Νέα Υόρκη αλλά και άλλες Πολιτείες που έχουν μπει στη δίνη του κορονοϊού.

Δεν θα ήταν υπερβολή να παρομοιαστεί η Νέα Υόρκη με το Μπέργκαμο της Ιταλίας και τη Γουχάν της Κίνας όπου ο κορονοϊός χτύπησε ανελέητα και έστειλε στο θάνατο χιλιάδες πολίτες.

Σχετικά άρθρα