24.2 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Τσίπρας σε Λαγκάρντ: «Το ΔΝΤ είναι ανόητο»!

Σφοδρή επίθεση στο ΔΝΤ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός υποστηρίζοντας ότι είναι «ανόητο». Παράλληλα χαμήλωσε αισθητά τους τόνους έναντι των θεσμών της ΕΕ.

Μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε με εκτενή αναφορά στον ρόλο του ΔΝΤ με αφορμή τις αποκαλύψεις των WikiLeaks για την συνομιλία-βόμα των Τόμσεν-Βελκουλέσκου για το ελληνικό πρόγραμμα.

«Σχεδόν όλοι γνωρίζαμε ότι το ΔΝΤ παίζει αδικαιολόγητα καθυστερήσεις στην διαπραγμάτευση αυτή. Δεν γνωρίζαμε όμως μέχρι πού θα οδηγούσαν την Ευρώπη κάποιοι πράγματι ανόητοι» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Οπως εξήγησε, χρησιμοποιεί συνειδητά αυτή την φράση καθώς με αυτή του απάντησε η Κριστιν Λαγκάρντ στην επιστολή που της είχε στείλει το Σάββατο με την οποία την ρωτούσε αν είναι επιλογή του Ταμείου να φτάσει η Ελλάδα στα όρια του πιστωτικού γεγονότος ώστε να πιεστεί να αποδεχθεί παράλογα μέτρα.

«Αναρωτιέμαι αν όλοι όσοι κάθονται στην άλλη πλευρά του τραπεζιού της διαπραγμάτευσης, συμφωνούν. Περιμένω να δω αν δεν επαναληφθεί η απόπειρα από πλευράς Ταμείου να κινηθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών με ανόητο τρόπο» είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Μάλιστα, σημείωσε, ότι στο πιο δύσκολο σημείο της διαπραγμάτευσης, γινόμαστε μάρτυρες μιας έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δανειστές. Διεμήνυσε δε ότι «δεν θα επιτρέψουμε η σύγκρουση αυτή να έχει ως θύμα την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό».

Για να αιτιολογήσει την επίθεσή του κατά του ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε μια σειρά αστοχιών και λανθασμένων εκτιμήσεων του Ταμείου σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα όλα τα τελευταία χρόνια. «Δεν τα λέω αυτά για να αθωώσω τους υπόλοιπους θεσμούς ή τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτοί τα έλεγαν, αλλά οι κυβερνώντες τα δέχονταν» είπε.

Πηγή: iefimerida

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα