24 C
Thessaloniki
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Λευκός καπνός για το ΕΣΡ;

Έντονες διαβουλεύσεις και ζυμώσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης γίνονται στο παρασκήνιο και στο παρά ένα της Διάσκεψης των Προέδρων με όλα τα ενδεχόμενα πλέον να είναι ανοιχτά για το αποτέλεσμά της και τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ενδεικτική είναι η απόφαση του προέδρου της Βουλής να μεταθέσει την προγραμματισμένη για τις 3 το μεσημέρι Διάσκεψη μία ώρα αργότερα, λόγω των συζητήσεων που διεξάγονται με τα κόμματα της αντιπολίτευσης με στόχο την επίτευξη της πολυπόθητης συναίνεσης και εν τέλει της συγκέντρωσης της από το Σύνταγμα προβλεπόμενης πλειοψηφίας των 4/5, που απαιτεί οπωσδήποτε τη θετική ψήφο της ΝΔ.

Μετά και τις πληροφορίες που θέλουν τον Νίκο Βούτση να υιοθετεί τον προτεινόμενο από τη ΝΔ υποψήφιο για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, Αθανάσιο Κουτρομάνο, οι πληροφορίες θέλουν την αξιωματική αντιπολίτευση να μελετά αυτή την ώρα τη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ότι “ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα είναι αποτέλεσμα ευρύτερων συναινέσεων μετά των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της νέας Ανεξάρτητης Αρχής (ΕΣΡ)”, προκειμένου να αποφασίσει εάν μπορεί ν’ αποτελέσει βάση για συναίνεση, αφήνοντας έτσι παράθυρο για να βγει λευκός καπνός από τη σημερινή Διάσκεψη.

Ενδεικτικό της αλλαγής κλίματος που επικρατεί από την πλευρά της ΝΔ είναι το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Νίκου Δένδια, ο οποίος συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, χαρακτήρισε “θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση” αμφότερες τις κινήσεις Ν. Βούτση και Ν. Παππά, προσθέτοντας με νόημα “Θα βρούμε άκρη. Δεν θέλουμε να εξευτελίσουμε κανέναν, μάς αρκεί δήλωση του προέδρου της Βουλής ότι καταργείται η πρόβλεψη για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Τα στελέχη της Πειραιώς διατηρούν μία επιφύλαξη ως προς το εάν αυτή η άκρη θα βρεθεί σήμερα, ή θα απαιτηθεί νέα Διάσκεψη για να καταλήξουν στη σύνθεση όλων των μελών του ΕΣΡ, ωστόσο, το κλίμα που διαμορφώνεται πλέον δείχνει ότι βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα