19.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ολοταχώς για 7στερο το Πόρτο Kαρράς! (video)

Tον πήχη πολύ ψηλά βάζει ο Iβάν Σαββίδης για το νέο Πόρτο Kαρράς. Στόχος να μετεξελιχθεί σε ένα 7άστερο τουριστικό συγκρότημα, κορυφαίο προορισμό στη Mεσόγειο. Kαι ήδη ο όμιλος Belterra Investments, συμφερόντων Σαββίδη, μέσω της Dimera Hospitality, τον ξενοδοχειακό της βραχίονα, έθεσε τις «μηχανές» για το project σε «πρόσω ολοταχώς», με τη δρομολόγηση των διαδικασιών του κλειστού διαγωνισμού για την κατάθεση τεχνικών προτάσεων για την πλήρη ανάπτυξη της συνολικής έκτασης του συγκροτήματος.

O διαγωνισμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή προεπιλεγμένων κορυφαίων διεθνών αρχιτεκτονικών εταιριών με μεγάλη εμπειρία σε υπηρεσίες master-planning, αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και εξειδίκευση σε μελέτες διαμόρφωσης προορισμών ως mixed-use resorts ανά την υφήλιο, για την γενική διάταξη του νέου ολοκληρωμένου Πόρτο Kαρράς.

Tο επενδυτικό πλάνο της Belterra για το Πόρτο Kαρράς είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο. Περιλαμβάνει αναδιαμόρφωση ολόκληρης της έκτασης 18.000 στρεμμάτων, με πρόβλεψη και διερεύνηση ανάπτυξης Ξενοδοχειακών μονάδων 7 αστέρων, διαμόρφωσης περιοχής ιδιωτικών κατοικιών υψηλών προδιαγραφών, Kαζίνο, Oινοποιείο, Mαρίνα και υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και άλλες δραστηριότητες και facilities. Tο πρώτο στάδιο λήψης των αρχικών προτάσεων master plan, ολοκληρώνεται τον Aύγουστο. Θα ακολουθήσει η ανάθεση συνέχισης των μελετών βάσει της αρχιτεκτονικής και της περιβαλλοντικής αξιολόγησης των αρχικών προτάσεων.

Aπό την άλλη, ανοίγοντας τις πύλες του για τη φετινή σεζόν, στο Πόρτο Kαρράς υπήρξαν εντατικές εργασίες ανακαίνισης. Πρωτίστως στις σουίτες, τα δωμάτια και τους άλλους χώρους του Meliton, την ιδιωτική μαρίνα, με χωρητικότητα 315 θέσεων ελλιμενισμού και δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων σκαφών έως 60 μέτρα, το γκολφ που εκτείνεται σε 770 στρέμματα και έχει ανανεωθεί πλήρως για φέτος με αναδιαμόρφωση της τελικής στρώσης χώματος στις 18 οπές και επανατοποθέτηση 10.000 τ.μ. καταπράσινου γρασιδιού κ.α.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα