23.8 C
Thessaloniki
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Προς ματαίωση οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Με στολισμό αλλά χωρίς εκδηλώσεις, όπως όλα δείχνουν, θα γιορτάσουν οι Θεσσαλονικείς τα Χριστούγεννα, παρότι ο σχεδιασμός των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει ασφάλεια και να δοθεί χαρά και πολύ φως.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ούτε όμως και από τους υπόλοιπους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης.

Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στην πόλη, μιας και χθες ξεπέρασαν για μια ακόμη φορά τα 1.000, προβληματίζει τους αιρετούς και φέρνει μια επιφυλακτικότητα ως προς τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

 

Από την άλλη, για «μια χαραμάδα φωτός» έκανε λόγο ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα από τα λύματα της Θεσσαλονίκης. «Διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα, τις τελευταίες 20 μέρες, μία σχετική αποκλιμάκωση στη συγκέντρωση του ιικού φορτίου. Όμως, ακόμα και αυτή η αποκλιμακούμενη συγκέντρωση βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε αυξημένη διασπορά», τόνισε ο πρύτανης, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσοχή, ειδικά αυτές τις μέρες.

Έλατο 18 μέτρων και χιλιάδες λαμπιόνια

Το υψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στολιστεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη, ύψους 18 μέτρων βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους από τις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ έχουν στηθεί δύο σπιτάκια σκανδιναβικού τύπου, εκ των οποίων το ένα αξιοποιείται για κοινωνικές δράσεις και από το δεύτερο ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Παράλληλα, περίπου 500 φυσικά δέντρα κοσμούν τα παρτέρια σε όλον τον άξονα της Αριστοτέλους, αποτελώντας πόλο έλξης για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Κορμοί δέντρων στην Τσιμισκή έχουν «ντυθεί» με κίτρινα λαμπάκια, ενώ αυτοί στην οδό Παύλου Μελά με γαλάζια. Και ο μπλε ουρανός από φωτάκια στήθηκε ήδη στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Δεν θα γίνουν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Χαλκιδική

Την απόφαση να μην πραγματοποιηθούν εορταστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε όλη τη Χαλκιδική, λόγω έξαρσης της πανδημίας και των αυξημένων κρουσμάτων, πήραν από κοινού οι πέντε δήμαρχοι του νομού, ήδη από το τέλος του προηγούμενου μήνα.

Σε σχετική δήλωση, οι δήμαρχοι Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρράς, Σιθωνίας Κυπαρρίσης Ντέμπλας και Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά αναφέρουν πως «με αίσθημα υψηλής κοινωνικής ευθύνης και μετά από έντονο προβληματισμό καταλήξαμε στην κοινή απόφαση να μην πραγματοποιήσουμε εορταστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στους δήμους αρμοδιότητάς μας. Δυστυχώς, αν και προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, η έξαρση της πανδημίας δεν μας επιτρέπει να λάβουμε αποφάσεις παρασυρμένοι από συναισθηματισμούς. Οφείλουμε πάνω από όλα να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να προτάξουμε το γενικό καλό».

Ωστόσο, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την ψυχολογική ανάγκη μικρών και μεγάλων να ζήσουν το Χριστουγεννιάτικο κλίμα, προχώρησαν κανονικά στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό όλων των κοινοτήτων.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα