18.3 C
Thessaloniki
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εuroferry Olympia: «Άκουγα κι άλλες φωνές»

Πολύ θετική εξέλιξη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια κατάσβεσης του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia καθώς εντοπίστηκε από διασώστες της ΕΜΑΚ στην πρύμνη και είναι καλά στην υγεία του, επιβάτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ενώ αρχικά γινόταν λόγος για άνδρα Λιθουανικής καταγωγής, ο διασωθέντας τελικώς φαίνεται ότι κατάγεται από τη Λευκορωσία, χωρίς ακόμα να είναι γνωστό εάν πρόκειται για κάποιον από τους 12 αγνοούμενους ή δεν ήταν στη λίστα επιβατών.

 

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε στο OPEN η Γεωργία Λαγού ο άνδρας στα πρώτα του λόγια μετά τη διάσωση, ανέφερε ότι κατά διαστήματα άκουγε και άλλες φωνές μέσα το πλοίο κάτι το οποίο αναζωπυρώνει την ελπίδα για εντοπισμό και υπολοίπων αγνοούμενων.

Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο της «Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)» έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη ιταλική Αρχή DIGIFEMA. (DIGIFEMA: Direzione Generale Investigazioni Ferroviarie e Marittime).

Πληροφορίες  αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μέσα στην ημέρα να βρουν και άλλους εγκλωβισμένους και μάλιστα ζωντανούς, μιας και έχουν εντοπιστεί φορτηγά άθικτα από τη φωτιά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως υπήρχε σημείο στο πλοίο όπου μπορούσαν να αναπνεύσουν, σημειώνοντας πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και για δεύτερο άτομο που έχει εντοπιστεί ζωντανό.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, τα αμέσως επόμενα λεπτά αναμένεται να πραγματοποιήσουν επιχείρηση στο πλοίο άνδρες της ΕΜΑΚ ώστε να εντοπίσουν εγκλωβισμένους. «Πρέπει να κινηθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα