15.6 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή

Ημέρα 353η πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. Από τα Ισραηλινά χτυπήματα στον νότιο Λίβανο σκοτώθηκαν 356 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 24 παιδιά και 42 γυναίκες, ενώ άλλοι 1.246 έχουν τραυματιστεί. Το υπουργείο Υγείας Λιβάνου έκανε λόγο για την πιο θανατηφόρα ημέρα της σύγκρουσης Ισραήλ-Χεζμπολάχ από το 2006.

Σειρήνες ήχησαν σε όλο το βόρειο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη με τον ισραηλινό στρατό (IDF) να ιχυρίζεται ότι 165 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο ισραηλινό έδαφος σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα τα μαχητικά αεροσκάφη του να επιτεθούν σε περίπου 800 στόχους της Χεζμπολάχ – γεγονός που αμφισβητεί το Al Jazeera λέγοντας ότι το Ισραήλ χτυπά περιοχές αμάχων σε όλο τον Λίβανο. Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος είπε ότι το Ισραήλ είναι επικεντρωμένο σε εναέριες επιχειρήσεις και δεν έχει άμεσα σχέδια για χερσαία επιχείρηση, ανέφερε το Associated Press.

Το Ιράκ ανακοίνωσε απόψε ότι θέλει να οργανώσει μια «κατεπείγουσα σύνοδο» των αραβικών χωρών, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συζητηθούν «οι επιπτώσεις από τη σιωνιστική επιθετικότητα» στον Λίβανο και «να εργαστούν από κοινού για να σταματήσει (σ.σ. το Ισραήλ) την εγκληματική συμπεριφορά του».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου κάλεσε «τις διεθνείς δυνάμεις και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να παρέμβουν άμεσα» για να σταματήσει «την επικίνδυνη ισραηλινή κλιμάκωση στον Λίβανο».

Το υπουργείο Παιδείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι τα μαθήματα σε όλη τη χώρα θα ακυρωθούν αύριο Τρίτη 24/9.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν επιπλέον στρατεύματα στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, αν και παραμένει ασαφές πόσες δυνάμεις θα στείλουν πέρα ​​από τις 40.000 που υπάρχουν σήμερα στην περιοχή.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα