13.8 C
Thessaloniki
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024

ΟΑΣΘ: 18 σύγχρονα λεωφορεία αντικαθιστούν παλιά αστικά (pics-videos)

Δεκαοχτώ λεωφορεία νεότερης γενιάς τα οποία θα αντικαταστήσουν ισάριθμα παλαιά του 2009 επιθεώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στην Σταυρούπολη.

 

Εννέα λεωφορεία είναι 12 μέτρων και χωρητικότητας 100 επιβατών και τα άλλα εννέα είναι μήκους 18 μέτρων και χωρητικότητας 150 επιβατών.

“Η συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουμε τους τελευταίους μήνες για να ανανεώσουμε τον στόλο των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπατριωτών μας εξελίσσεται με βάση τον σχεδιασμό. Ο πρόεδρος μας υπενθύμισε πως τον Μάιο του 2024 ξεκίνησαν κανονικά 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στην πόλη. Λεωφορεία που ανανέωσαν το 1/3 του συνολικού στόλου των οχημάτων. Ταυτόχρονα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήρθε η ανανέωση άλλων 36 λεωφορείων τα οποία αντικατέστησαν παλαιότερο στόλο και σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε επιπρόσθετα 18 λεωφορεία που θα αντικαταστήσουν γερασμένο στόλο οχημάτων στη Θεσσαλονίκη. Εκ των οποίων τα μισά είναι 18 μέτρων, καλύπτοντας περισσότερες ανάγκες των συμπατριωτών μας και έπεται ένας διαγωνισμός leasing ώστε να ανανεωθεί ακόμη περισσότερο το σύνολο του στόλου των οχημάτων στη Θεσσαλονίκη” είπε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι στο μεσοδιάστημα όσον αφορά τον στόλο που δεν έχει ανανεωθεί “απαιτείται από τον φορέα του ΟΑΣΘ ως προτεραιότητα η συντήρηση των υφιστάμενων οχημάτων”.

Ανέφερε ότι οι προσπάθειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών είναι ορατές ενώ “ο ΟΣΕΘ έρχεται να συμπληρώσει το συγκοινωνιακό έργο με πρόσθετους διαγωνισμούς ώστε όλη η περιφερειακή ενότητα να καλύπτεται καλύτερα”.

“Θα έχουμε νέο μετρό, νέα λεωφορεία, ανανέωση υφιστάμενου στόλου λεωφορείων. Συνεπώς από 30/11 και μετά η εικόνα των συγκοινωνιών στη συμπρωτεύουσα θα είναι ακόμη καλύτερη” τόνισε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εισιτηριοδιαφυγής είπε ότι γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επισημαίνοντας ότι πρόκειται για “ένα φαινόμενο που ήταν έντονο εδώ στην πόλη και το τελευταίο χρονικό διάστημα με 70 ελεγκτές που έχει ο ΟΑΣΘ και το επόμενο διάστημα με επιπρόσθετους 60 ελεγκτές ευελπιστούμε να μειώσουμε και να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο, ώστε οι πόροι να επιστρέψουν στην ίδια την κοινωνία από καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, τον Οκτώβριο είχαμε σημαντική αύξηση των εσόδων του φορέα εξαιτίας της σημαντικής μείωσης εισιτηριοδιαφυγής και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε συνεκτιμώντας την τιμολογιακή πολιτική κομίστρου που θα υπάρχει στη Θεσσαλονίκη από τις 30 Νοεμβρίου“.

Ο κ. Σταϊκούρας συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Κώστα Ταγγίρη ενημερώθηκε αναλυτικά για τα οχήματα τα οποία θα βγουν στα δρομολόγια από την 1η Νοεμβρίου.

Ο κ. Ταγγίρης παρέδωσε στον υπουργό ένα αναμνηστικό εντός του οποίου είναι το πρώτο εισιτήριο που επικυρώθηκε σε ηλεκτρικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ και ήταν από τον ίδιο τον κ. Σταϊκούρα στις 20 Μαΐου 2024.

“Ο ρόλος του υπουργού κ. Σταϊκούρα για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη ήταν καταλυτικός. Για να τον ευχαριστήσουμε του παραδίδουμε μια πλακέτα όπου είναι το πρώτο εισιτήριο που κόπηκε στα ηλεκτρικά λεωφορεία και το έκοψε ο ίδιος” είπε ο κ. Ταγγίρης.

πηγή: thestival.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα