12.9 C
Thessaloniki
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024

Self tests καρκίνου παχέως εντέρου: Τι να κάνετε εάν βγει θετικό

Στα self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου αναφέρθηκε με δηλώσεις της η Ματίνα Παγώνη, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους πολίτες, τονίζοντας πως σε περίπτωση που βγει θετικό, ο καθένας θα πρέπει να απευθυνθεί στον γιατρό του και όχι να σπεύσει σε κάποιο νοσοκομείο.

«Χρειάζεται ψυχραιμία και να μιλήσουμε με τον γιατρό μας»

«Υπάρχει ένας πανικός και έχουμε πολλά μηνύματα από τον κόσμο. Όταν το τεστ βγει θετικό δεν σημαίνει τίποτα. Δεν είναι υποχρεωτικό να έχει καρκίνο κάποιος. Πολλές φλεγμονώδεις νόσοι, μπορούν να βγάλουν θετικό το τεστ. Ψυχραιμία! Δεν σημαίνει ότι με θετικό τεστ κάποιος έχει καρκίνο. Πρέπει να κλείσουμε ραντεβού με τον γιατρό μας, παίρνουμε το τεστ, βλέπει το ιστορικό μας και μας καθοδηγεί για να κλείσουμε ραντεβού για κολονοσκόπηση. Δεν τρέχουμε κατευθείαν στο νοσοκομεία. Είναι αδύνατον να κάνουμε αμέσως κολονοσκόπηση χωρίς ραντεβού. Είναι πιθανόν το 80% των θετικών τεστ, να μην είναι ακριβή», ανέφερε αρχικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ένα είδος που έχουμε ίαση σε μεγάλο ποσοστό. Δεν χρειάζεται πανικός. Έρχονται άνθρωποι στο νοσοκομείο πανικόβλητοι για να κάνουν κολονοσκόπηση. Κάναμε πρόταση για να υπάρχουν συγκεκριμένα νοσοκομεία που θα πηγαίνουν όσοι θέλουν να κάνουν κολονοσκόπηση. Χρειάζεται μια διαδικασία για να γίνει η εξέταση. Χρειάζεται καθαρό έντερο για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του ο γιατρός. Δεν πάμε αμέσως μετά το τεστ να κάνουμε κολονοσκόπηση», κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα