14.9 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025

Ρομπότ επιτέθηκε σε γυναίκα! (video)

Ένα ρομπότ που βρισκόταν σε φεστιβάλ στην Κίνα εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης και των ρομπότ γενικότερα, καθώς σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, επιτέθηκε σε μια γυναίκα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το περιστατικό πιθανότατα οφείλεται σε δυσλειτουργία του λογισμικού του ρομπότ, υποδηλώνοντας ότι πρόκειται για σφάλμα του συστήματος και όχι για εσκεμμένη επίθεση. Άλλοι πιστεύουν (σύμφωνα με το MSN) ότι το ρομπότ μπορεί να σκόνταψε σε ένα εμπόδιο και αυτό μπορεί να προκάλεσε την απώλεια της ισορροπίας του.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το ρομπότ προσπάθησε να επιτεθεί σε μια γυναίκα που συμμετείχε στο φεστιβάλ, με τους άντρες της ασφάλειας να αντιδρούν άμεσα, ενώ φωτογραφίες και βίντεο από τη σκηνή έγιναν γρήγορα viral στα social media.

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να αναρωτιούνται για την αξιοπιστία της τεχνητής νοημοσύνης και τις πιθανές επιπτώσεις της στο μέλλον.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα