ΑΧΕΠΑ: 10 νεκροί μέσα στη νύχτα

Πάνω από 60 εισαγωγές

Μπορεί τα κρούσματα κορονοϊού να μειώνονται στη Θεσσαλονίκη, έστω και με αργό ρυθμό, ωστόσο η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία στις εφημερίες τους είναι αμείωτη. Χαρακτηριστικό τα όσα έγιναν στην εφημερία του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το νοσοκομείο δέχθηκε 80 θετικά κρούσματα, ενώ δυστυχώς σημειώθηκαν και 10 θάνατοι.

«Είναι θαύμα ότι λειτουργεί ακόμα το νοσοκομείο» είπε στο Open TV o Χαράλαμπος Κοροξένος, πρόεδρος εργαζομένων ΑΧΕΠΑ.

Θεσσαλονίκη: Ανησυχητικά ξανά τα δείγματα από τα λύματα

Στα πολύ υψηλά επίπεδα των αρχών Νοεμβρίου -όταν η Θεσσαλονίκη έμπαινε στη γκρι ζώνη των πιο επιβαρυμένων επιδημιολογικά περιοχών της χώρας- κινήθηκαν και πάλι οι τελευταίες μετρήσεις στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Στις μετρήσεις του ιικού φορτίου κορονοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης από την αρχή της επιδημιολογικής έξαρσης, παρατηρείται πως στις τελευταίες τέσσερις δειγματοληψίες – από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου – έχει ανακοπεί η τάση μείωσης που ξεκίνησε να καταγράφεται στις τέσσερις πιο προηγούμενες μετρήσεις, των δειγματοληψιών από 16 έως 23 Νοεμβρίου.

 

Σχετικά άρθρα