Άδειασαν οι τράπεζες!

Αποσύρθηκαν 2.500.000.000 ευρώ σε λίγες ημέρες

H απόσυρση των καταθέσεων ξεκίνησε δειλά-δειλά τον Νοέμβριο, όταν αποσύρθηκαν καταθέσεις περί τα 200 εκατ. ευρώ

Τέσσερις μόνο εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές οι ανησυχίες των Ελλήνων για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας κλιμακώνονται, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της γερμανικής «Die Welt» για την χώρα μας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός αυτό ώθησε πολλούς αποταμιευτές και εταιρείες να αντλήσουν συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το Δεκέμβριο!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ξεκίνησε δειλά – δειλά τον Νοέμβριο, όταν αποσύρθηκαν καταθέσεις περί τα 200 εκατ. ευρώ και συνεχίστηκε και τον επόμενο μήνα.

Αν και αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «bank run» -μαζική δηλαδή απόσυρση καταθέσεων- οι τράπεζες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέρει η Die Welt.

Οι Έλληνες έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα φοβούμενοι τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης, σχολιάζει το δημοσίευμα και προσθέτει πως πρόσφατες έρευνες στην Ελλάδα δείχνουν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, βασική πολιτική του οποίου αποτελεί η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης και ένα κούρεμα, σχολιάζει ο αρθρογράφος.

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

  1. Απαραδετο να αναπαραγετε την τρομοκρατια. Ο Δεκεμβριος ειναι παραδοσιακα μηνας αποσυρσης καταθεσεων, και ειναι αυτονοητο. Περιμενω το επομενο αρθρο για το ενδεχομενο επιθεσγς εξωγηινων μεχρι τις εκλογες

  2. Πρίν τι γινόταν? Πόσα δις είναι το σύνολο των καταθέσεων?Πόσες καταθέσεις έγιναν τους προηγούμενους μήνες?
    Αν δεν παραθέσετε και αυτά τα στοιχεία, τότε κάνετε μεταφορά προπαγάνδας, χωρίς να διασταυρώνετε στοιχεία.

Comments are closed.