Aegean: Οκτώ νέοι προορισμοί από τη Θεσσαλονίκη το 2020

Η αεροπορική εταιρία έχει σχεδιάσει ένα πλάνο έντονης εξωστρέφειας και αναπτυξιακής δυναμικής

Με οκτώ νέους προορισμούς (έξι εξωτερικού και δύο εσωτερικού) θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη από τον Απρίλιο του 2020 και για την καλοκαιρινή περίοδο η Aegean, με το αεροδρόμιο “Μακεδονία» να γίνεται βάση για ένα επιπλέον αεροσκάφος της εταιρίας συνολικά 207 θέσεων.

Παράλληλα, η αεροπορική εταιρία που έκλεισε 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, θα αναβαθμίσει την παρουσία της στο νέο αεροσταθμό που κατασκευάζεται στο «Μακεδονία», επενδύοντας σε ένα νέο Lounge, το οποίο θα είναι διπλάσιας έκτασης από το υπάρχον (συνολικά 500 τ.μ.).

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια εκδήλωσης της αεροπορικής εταιρίας για την ανακοίνωση του καλοκαιρινού πτητικού της προγράμματος, παρουσία του Περιφερειάρχη, του δημάρχου και εκπροσώπων φορέων τουρισμού, για τη Θεσσαλονίκη η AEGEAN έχει σχεδιάσει ένα πλάνο έντονης εξωστρέφειας και αναπτυξιακής δυναμικής, με δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο, Ζυρίχη, Βερολίνο και αύξηση των διαθέσιμων θέσεων εξωτερικού κατά 25%. Η εταιρεία προσθέτει έτσι 8 νέους προορισμούς από την πόλη της Θεσσαλονίκης (6 εξωτερικού και 2 εσωτερικού). Οι δύο εσωτερικού αφορούν τη Λήμνο και την Ικαρία. Τα δρομολόγια αυτά θα ισχύσουν το διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Δ. Γερογιάννης, η επέκταση αυτή σημαίνει ότι θα προστεθούν στο υπάρχον προσωπικό της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 30 νέα άτομα.

Ο πρόεδρος της Aegean κ. Ε. Βασιλάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχεδιασμός για τις νέες πτήσεις από το Μακεδονία είναι να διαρκέσουν από Απρίλιο έως Οκτώβριο, πρόσθεσε όμως ότι η «προσπάθεια είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε κάποιες από αυτές και το χειμώνα, ώστε να επεκτείνουμε τη σεζόν.

«Η Aegean μας κάνει και με κάνει ως Έλληνα υπερήφανο που διαθέτουμε ως χώρα έναν τέτοιο εθνικό αερομεταφορέα. Εκτός από μια εταιρία είναι και πρέσβης της Ελλάδας στο εξωτερικό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Για τις σημερινές ανακοινώσεις της εταιρίας για ενίσχυση της παρουσίας της στο Μακεδονία, είπε ότι είναι πολύ σημαντικό βήμα, που δίνει σε όλους τους φορείς και τους θεσμούς της πόλης τη χαρά ότι θα έχουν ένα ακόμη όπλο «για να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη, τις γύρω περιοχές και τη Β. Ελλάδα τόπο εισερχόμενους τουρισμού που θα πρωταγωνιστεί». «Όσοι επενδύετε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και στη Β. Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα καταλάβετε ότι κάνατε μια σημαντική κίνηση», τόνισε ακόμη ο ίδιος.

Την χαρά του που η Aegean επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το «καινούριο φιλόδοξο πρόγραμμά» της εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Δεν μας εκπλήσσει, γιατί γνωρίζουμε ότι από το 1992 συνέχεια ανεβαίνει και προσφέρει υπηρεσίες ποιότητας», σημείωσε ακόμα και πρόσθεσε: Μη σταματήσετε να μας εκπλήσσετε προχωρήστε μπροστά».

2020: Αφετηρία για περισσότερα για την AEGEAN

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας: Με στόχο το 2020 να σηματοδοτήσει την αφετηρία για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξωστρέφεια, η ΑΕGEAN επενδύει στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου της και τη συνολική ανάπτυξη της δραστηριότητάς της. Με σημαντική αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων που φτάνει τις 19,2 εκατ. θέσεις, 1,5 εκατ. περισσότερες σε σύγκριση με το 2019, η AEGEAN θα επιχειρεί τη νέα χρονιά σε 155 προορισμούς με 65 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανόμενων και των πρώτων 6 Airbus της οικογένειας A320/321neo που αναμένονται κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η αναπτυξιακή στρατηγική της AEGEAN για το 2020, βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

•             Τη διεύρυνση της δραστηριότητας και επέκταση της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη λειτουργία Βάσης από την Κέρκυρα, φτάνοντας πλέον τις 8 βάσεις.

•             Την σταθερή συνεχιζόμενη επένδυση και εστίαση στον κύριο κόμβο της Αθήνας

•             Την σταθερή προσήλωση στην προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προσθέτει 11 νέα δρομολόγια στο συνολικό της πρόγραμμα σε διεθνείς προορισμούς από τις βάσεις της  Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και την νέα βάση της Κέρκυρας. Ταυτόχρονα εντάσσει 3 νέους προορισμούς στο δίκτυό της από Μπέρμινχαμ, Πάφο, Μπιλμπάο. Παράλληλα, σχεδιάζει αύξηση της χωρητικότητας σε επιπλέον 47 δρομολόγια εξωτερικού, προσθέτοντας συνολικά 1,1 εκ. θέσεις στην ετήσια δραστηριότητά της και φτάνοντας έτσι τις 11,4 εκ. θέσεις συνολικά.

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη η AEGEAN έχει σχεδιάσει ένα πλάνο έντονης εξωστρέφειας και αναπτυξιακής δυναμικής, με δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο, Ζυρίχη, Βερολίνο και αύξηση των διαθέσιμων θέσεων εξωτερικού κατά 25%. Η εταιρεία προσθέτει έτσι 8 νέους προορισμούς από την πόλη της Θεσσαλονίκης (6 εξωτερικού και 2 εσωτερικού), ενώ επενδύει και σε νέο lounge 500m2 για την αναβάθμιση της εμπειρίας των επιβατών.

Παράλληλα, με στόχο τη διεύρυνση κάλυψης των μεγάλων τουριστικών αγορών η AEGEAN δημιουργεί βάση στην Κέρκυρα, την 8η βάση της σε Ελλάδα και Κύπρο. Για το 2020 ξεκινά από εκεί το πρώτο δρομολόγιο τακτικών πτήσεων Κέρκυρα-Παρίσι και 12 προορισμοί charter πτήσεων, προσφέροντας επιπλέον 95.000 θέσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών του τουρισμού του νησιού.

Η Αθήνα παραμένει φυσικά ένας προορισμός – βαρόμετρο για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και της Aegean, αλλά και ο κύριος κόμβος για πρόσβαση στα μικρότερα νησιά της χώρας. Το 2020 η σημαντική αύξηση χωρητικότητας στο δίκτυο της Αθήνας θα προέλθει, για άλλη μια φορά, από την προσφορά μεγαλύτερης συχνότητας υπαρχόντων δρομολογίων, τη διεύρυνση του διαστήματος εξυπηρέτησης περισσότερων προορισμών και την προσθήκη τεσσάρων νέων προορισμών (Μπιλμπάο, Νυρεμβέργη, Πάφος, Μπέρμινχαμ).

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, δήλωσε: «Το 2020  αποτελεί για την AEGEAN αφετηρία για ακόμη περισσότερες επενδύσεις στο δίκτυο και τη συνολική δραστηριότητά μας από τις 8 πλέον βάσεις μας σε Ελλάδα και Κύπρο. Με 11 νέα δρομολόγια, 1,5 εκ. επιπλέον θέσεις 19,2 εκατ. διαθέσιμες θέσεις συνολικά, και φυσικά με την παραλαβή των πρώτων 6 αεροσκαφών της οικογένειας A320neo δημιουργούμε παράλληλα νέο μίγμα ανάπτυξης για την εταιρεία μας.

Φέτος, παράλληλα με την ανάπτυξη της Αθήνας  η ενίσχυση της  Θεσσαλονίκης, αλλά και η νέα βάση στην  Κέρκυρα βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματός μας. Πιστεύουμε ότι μέσα από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μας, αλλά και τις συμπράξεις και συνεργασίες που υλοποιούμε με φορείς των πόλεων και των περιοχών της χώρας, σταδιακά διαμορφώνουμε το κατάλληλο προϊοντικό μείγμα για τη διάχυση του τουρισμού αλλά και την ενίσχυση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών.

 

Σχετικά άρθρα