«Αφού πήρε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, τελειώνει το μετρό»

Ο Υπουργός μεταφορών για το μεγάλο έργο και το…. νταμπλ του Δικεφάλου

Στις ράγες τοποθετήθηκαν νωρίτερα σήμερα τα δυο βαγόνια του πρώτου συρμού του μέτρο Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήση στου Σπίρτζη.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους σε δημοσιογράφους, ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη.

«Μπήκε ο πρώτος συρμός στο αμαξοστάσιο. Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η συναρμολόγηση στις δοκιμές του συρμού. Σε λίγο καιρό θα αρχίσουν τις δοκιμαστικές λειτουργίες», τόνισε ο κ. Σπίρτζης και προσθεσε:

«Αφού ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα τελειώνει το μετρό και αφού πήρε και Νταμπλ θα τελειώσει η επέκταση στην Καλαμαριά».

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη τις επόμενες ημέρες η Αττικό Μέτρο θα ξεκινήσει τους διαγωνισμούς για τος πρόδρομες εργασίες στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε: «Σήμερα η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα μετά τον επί χρόνια εκτροχιασμό του μετρό της Θεσσαλονίκης, σήμερα το μετρό εντροχιάστηκε. Είναι μια μεγάλη δικαίωση για όλους εμάς που δουλέψαμε σκληρά τα τρεισήμισι αυτά χρόνια και που πιστέψαμε ότι η Θεσσαλονίκη αξίζει καλύτερα. Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή γιατί αλλάζουμε σελίδα και στο μετρό. Έχουμε ολοκληρώσει το κατασκευαστικό αντικείμενο του έργου. Έχουν ολοκληρωθεί οι υπόγειες σήραγγες σε όλο το μήκος και των δύο γραμμών και της Θεσσαλονίκης και της Καλαμαριάς. Έχει ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό έργο των υπόγειων σταθμών και την επόμενη εβδομάδα παραδίδεται ο δεύτερος σταθμός του Ευκλείδη και αμέσως μετά ο τρίτος που θα είναι του Παπάφη. Επομένως μπαίνουμε στη φάση της οργάνωσης της λειτουργίας του μετρό, με την έναρξη των δοκίμων μέσα στο αμαξοστάσιο και στη συνέχεια με τα δοκιμαστικά δρομολόγια κατά μήκος της γραμμής, τη λειτουργία του έργου της βασικής γραμμής στο τέλος του 2020 και τη λειτουργία της γραμμής Καλαμαριάς εντός 2021».

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων, η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κ.α.

Σχετικά άρθρα

Οι πρωταθλητές του real estate

Πρωταθλητές στην κατοχή ακινήτων, τουλάχιστον μέχρι και το 2013, εμφανίζονται οι βουλευτές. Βέβαια, αυτή τη φορά η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει αφαιρέσει τις πληροφορίες από τα σχετικά τετραγωνάκια των δηλώσεων όπου αναγράφεται ο νομός, ο δήμος ή η κοινότητα, καθώς και η τοποθεσία, οικοπέδων, κατοικιών, διαμερισμάτων, κτημάτων και αποθηκών των βουλευτών. Έτσι, σύμφωνα με το […]