Αυτή η πατάτα αξίζει 1 εκατομμύριο ευρώ!

Αν αναρωτιέσαι γιατί θα πρέπει να αναζητήσεις τον δημιουργό της

Αν αναρωτιέσαι γιατί θα πρέπει να αναζητήσεις τον δημιουργό της. Το φωτογράφο που ηSilicon Valley έχει αναδείξει σε έναν από τους πιο περίοπτους επαγγελματίες του κόσμου και ονομάζεται Kevin Abosch.

Φωτογράφος διασήμων, ανάμεσα τους και το χρυσό αγόρι του κώδικα, ο Zach Sims, CEOτου Codecademy αλλά και οι Τζόντι Ντεπ, Aung San Suu Kyi και Malala Yousafzai ο Abosch φωτογράφισε την “Πατάτα #345” το 2010 και την πούλησε τον περασμένο χρόνο στην ιλιγγιώδη τιμή του 1.000.000 ευρώ.

Τραβηγμένη στο κλασικό φορμάτ που αγαπάει ο δημιουργός, μπροστά από ένα μαύρο σαν έρεβος φόντο, η “Πατάτα #345” είναι μια ακόμη τυπική πολύτιμη λήψη του. Αν κάποιος επιθυμεί να φωτογραφηθεί από τον Abosch θα πρέπει να πληρώσει από $150.000 έως και μισό εκατομμύριο για αυτό άλλωστε ο φωτογράφος που περνάει το χρόνο του στην Ιρλανδία και την Αμερική αυτή την εβδομάδα βρέθηκε εκεί όπου η πελατεία του συχνάζει. Στο Νταβός της Ελβετίας.

Η ιστορία του όπως τη διηγήθηκε στο Business Insider είναι όσο περίεργη είναι και ο πολύ ακριβός βολβός του. Δεν σπούδασε φωτογραφία, δεν θέλησε να γίνει φωτογράφος, είναι ένας βιολόγος που αγαπάει την τεχνολογία και τις γλώσσες κώδικα.

Ξεκίνησε χωρίς πορτφόλιο όταν η ανάγκη έφερε τη δισκογραφική CBS Records στα πόδια του. Δουλεύοντας για εκείνους σε άλλο πόστο, έπρεπε ξαφνικά να κάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα κάποιες επαγγελματικές λήψεις. Ο Abosch είχε μαζί του τη μηχανή του και όταν τον ρώτησαν πόσα θέλει για να αναλάβει τη δουλειά τους απάντησε $5.000 δολάρια.

Στην ερώτηση τους γιατί τιμολογεί τόσο τις υπηρεσίες του εκείνος τους αποστόμωσε. Είχε διαβάσει ότι ο Herb Ritts, εμβληματικός φωτογράφος κυρίως του ασπρόμαυρου πορτρέτου των 90s ζητούσε τα διπλά για μια μέρα. Το στέλεχος του απάντησε ότι εκείνος δεν είναι ο Ritts, ο Abosch του ανταπάντησε ότι αν θέλει μπορεί να τηλεφωνήσει σε εκείνον, δεν είχε κανένα πρόβλημα ο ίδιος και μετά από κάποια κλικ όλα έγιναν ακριβή ιστορία.

 

Σχετικά άρθρα

Ταξίδι στο χρόνο με κατάρτι και πανί!

Στις 8.00 αύριο το πρωί της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου, αναμένεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ένα σκαρί με μεγάλη ιστορία, το ιστιοφόρο «SEA CLOUD». Ναυπηγήθηκε το 1931 κατά παραγγελία ενός αμερικανού golden boy της Wall Street εκείνης της εποχής. Στους χώρους του φιλοξενήθηκαν πολιτικοί, μεγιστάνες, χολιγουντιανοί αστέρες, γαλαζοαίματοι, ενώ έχει υπάρξει Προεδρικό γιότ, σχολείο ωκεανολογίας, αλλά […]

1 Σχόλιο

Comments are closed.