19.1 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Αυτό είναι το όραμα της Samsung

Το όραμά της για το 2016 παρουσίασε στο Λας Βέγκας η Samsung, στο πλαίσιο του CES. Η εταιρεία υπογράμμισε τη σημασία της καινοτομίας και επικεντρώθηκε στο Internet of Things (IoT) ως μια ανοιχτή πλατφόρμα, με τεχνολογία SmartThings.

Οι Samsung SUHD TVs του 2016 διαθέτουν οθόνη τεχνολογίας 10-bit Quantum dot, χωρίς κάδμιο, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία “προσφέρει την πλέον ρεαλιστική ποιότητα εικόνας, εκπληκτική φωτεινότητα, εξαιρετική αντίθεση και τα πιο ζωντανά χρώματα, που έχει προσφέρει ποτέ η Samsung”.

Η Quantum dot τεχνολογία μετατρέπει το φως σε σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα του ορατού φάσματος, χωρίς παραμόρφωση, και χωρίς να υποβαθμίζει το επίπεδο φωτεινότητας, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία θέασης στους καταναλωτές, ανεξάρτητα από το περιβάλλον φωτισμού.

Με λειτουργικό σύστημα Tizen, οι Samsung Smart TVs του 2016 διευκολύνουν τους καταναλωτές να ανακαλύψουν και να έχουν πρόσβαση στο αγαπημένο τους περιεχόμενο και υπηρεσίες, από τηλεοπτικά προγράμματα έως παιχνίδια και πληροφορίες προγραμμάτων, από μία μόνο συσκευή. Η Samsung Smart TV αναγνωρίζει αυτόματα το είδος του set-top box, την κονσόλα παιχνιδιών, το OTT box ή το σύστημα home theater, το οποίο είναι συνδεδεμένο στην τηλεόραση. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν όλες τις εξωτερικές συσκευές με το τηλεχειριστήριο Smart Control – χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση.

Όλες οι SUHD TVs του 2016 θα διαθέτουν IoT τεχνολογία, η οποία έχει αναπτυχθεί από τη Samsung σε συνεργασία με τη SmartThings. H SUHD TV μπορεί να συνδεθεί και να ελέγχει περισσότερες από 200 συσκευές, συμβατές με τη SmartThings. Από το να δει κανείς ποιος χτυπάει το κουδούνι, να κλειδώσει τις πόρτες έως και να ανάψει τα φώτα – όλα αυτά από την τηλεόραση.

Η Samsung παρουσίασε, επίσης, το νέο ψυγείο Family Hub – μία νέα κατηγορία τεχνολογίας IoT που εφαρμόζεται στις οικιακές συσκευές και παρέχει νέους τρόπους διαχείρισης, αγοράς και προετοιμασίας του φαγητού. Κεντρικό κομμάτι του αποτελεί η οθόνη αφής 21.5” Full HD LCD, η οποία λειτουργεί ως το ψηφιακό κέντρο ελέγχου για το συνδεδεμένο σπίτι, συνδυάζοντας απαράμιλλες επιδόσεις με ασυναγώνιστη τεχνολογία που δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν σε ένα ψυγείο.

Οι βασικές δυνατότητες του Family Hub περιλαμβάνουν:

-Βελτιωμένη Διαχείριση των Τροφίμων: Τρεις ενσωματωμένες κάμερες παίρνουν φωτογραφίες του εσωτερικού του ψυγείου κάθε φορά που η πόρτα του κλείνει, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να βλέπουν, ανά πάσα στιγμή, τι έχουν στο ψυγείο τους, μέσω του smartphone τους, από όπου και αν βρίσκονται. Η Samsung, επίσης, ξεκίνησε συνεργασία με την MasterCard για να προσφέρει μία απρόσκοπτη εμπειρία online αγορών, μέσω του ψυγείου Family Hub. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή στην οθόνη αφής του ψυγείου, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν εύκολα και να αγοράσουν πράγματα από πλήθος καταστημάτων, απευθείας από την κουζίνα τους, αξιοποιώντας μία εύκολη διαδικασία αγοράς που δέχεται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες οι οποίες έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ.

-Κέντρο Επικοινωνίας για την Οικογένεια: Το ψυγείο Samsung Family Hub προσφέρει τη δυνατότητα στην οικογένεια να γράφει σημειώσεις, να αναρτά φωτογραφίες, να μοιράζεται το πρόγραμμά της ή ζωγραφιές πάνω στην οθόνη αφής του ψυγείου ή μέσω του smartphone τους αν βρίσκονται εκτός σπιτιού.

-Χρήση τεχνολογίας IoT: Ως ένα προϊόν της Samsung που είναι συνδεδεμένο, το ψυγείο Family Hub είναι μία πραγματικά δυναμική και εξελίξιμη πλατφόρμα που αξιοποιεί τη δύναμη της Samsung στις υπηρεσίες IoT. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές θα μπορούν να ελέγχουν αν όλες οι πόρτες του σπιτιού τους είναι κλειδωμένες, αλλά και να σβήνουν τα φώτα κατευθείαν από την οθόνη του Family Hub.

-Συνδεδεμένη Διασκέδαση: Με τα ενσωματωμένα ηχεία του ψυγείου Family Hub, οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν stream την αγαπημένη τους μουσική υπηρεσία ή τηλεοπτικό περιεχόμενο από τις Samsung Smart τηλεοράσεις τους απευθείας στην οθόνη αφής, καθώς και να συνδέονται με τα δικά τους Bluetooth ηχεία.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα