Αυτό που θέλουν οι γυναίκες!

Ποιον διαλέγουν…

Ανάλογα με το μούσι αποφασίζουν οι γυναίκες… Σύμφωνα με νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, όταν οι γυναίκες θέλουν να κάνουν μία σοβαρή και μακροχρόνια σχέση θέλουν τους άνδρες με κανονικό μούσι, ενώ αντιθέτως αν ψάχνουν κάτι πιο σύντομο και γρήγορο, όπως για παράδειγμα one night stand, τότε επιλέγουν αξύριστους άνδρες με γένια λίγων ημερών.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ, με επικεφαλής τον Μπάρναμπι Ντίξον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής βιολογίας “Journal of Evolutionary Biology”, πειραματίστηκαν με 8.520 γυναίκες, οι οποίες κλήθηκαν να κοιτάξουν φωτογραφίες ανδρών και να τις βαθμολογήσουν.

Οι άνδρες είχαν στο πρόσωπό τους όλη την πιθανή γκάμα τριχών, από μεγάλο μούσι έως καθόλου. Τα πρόσωπα που απέπνεαν ακραία θηλυπρέπεια ή ακραία αρρενωπότητα (με βάση τα διάφορα ανατομικά χαρακτηριστικά τους), κρίθηκαν ως τα λιγότερα ελκυστικά.

Ως εν γένει πιο ελκυστικά ανδρικά πρόσωπα βαθμολογήθηκαν αυτά με τα λίγα γένια ή τα αξύριστα, ιδίως αν πρόκειται μια γυναίκα να αναζητήσει μια πιο σύντομη περιπέτεια. Για κάτι πιο μόνιμο όμως, υπερείχαν τα πρόσωπα με κανονικό μούσι!

Μια παλαιότερη βρετανική μελέτη του 2008 είχε επίσης διαπιστώσει ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους αξύριστους άνδρες, σε σχέση με όσους είναι φρεσκοξυρισμένοι ή όσους έχουν μεγάλο μούσι.

Όμως αυτή η γοητεία του αξύριστου «κακού παιδιού» υποχωρεί, όταν μια γυναίκα αναρωτιέται αν θέλει πράγματι να παντρευτεί αυτό τον τύπο και να είναι ο μπαμπάς των παιδιών της. Τότε έρχεται η ώρα του ώριμου και καλού παιδιού με το μεγάλο μούσι…

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα