Αυτός είναι ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι; (pics)

Ένας 29χρονος Άραβας από το Βέλγιο

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Βελγίου υποπτεύονται ότι ο Abdelhamid Abaaoud, 29 ετών, είναι ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι, όπως γράφει η De Standaard.

Ο Abdel Hamid Abaaoud είναι ο φερόμενος επικεφαλής της τρομοκρατικής ομάδας του Βερβιέ η οποία εξαρθρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την βελγική αστυνομία. Δύο τχιζαντιστές είχαν σκοτωθεί στο Βερβιέ και ένας άλλος είχε τραυματιστεί. Ο Abdelhamid Abaaoud είχε καταδικαστεί σε 20ετή φυλάκιση από το δικαστήριο των Βρυξελλών το οποίο τον θεωρεί έναν από τους επικεφαλής της «θυγατρικής της Συρίας».

abdel1

Ο ίδιος έχει γεννηθεί στις 4/8/1987 στην περιοχή Μολενμπίκ των Βρυξελλών. Ο πατέρας του Ομάρ είναι μανάβης στην γειτονιά αυτή, ενώ ο 28χρονος τζιχαντιστής πιστεύεται πως είχε πάρει μαζί του στην Συρία και τον 13χρονο αδερφό του. Η οικογένειά του είχε σε κάποια στιγμή ανακοινώσει πως ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ ήταν νεκρός, κάτι που όμως αμφισβητούν οι αρχές.

Εχει εμφανιστεί σε βίντεο και περιοδικά προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, να περηφανεύεται για το πώς ξεγέλασε την αστυνομία. Πιστεύεται πως βρέθηκε στη Ράκκα από τον Απρίλη έως τον Ιούνιο του 2014 και κατόπιν στην Ταμπκα, το Ντέιρ εζ Ζορ και τελικά το Κομπάνι.

Σε ένα βίντεο του Μαρτίου 2014, φαίνεται ο Abdelhamid Abaaoud, τότε εγκέφαλος της ομάδας των τζιχαντιστών στο Βερβιέ και ο οποίος καταζητείται από όλες τις αστυνομίες του κόσμου, σε ένα πέρασμα που έκανε στη Συρία.

abdel3

Ο τρομοκράτης είχε φύγει με τον μικρό αδελφό του, τότε ηλικίας 13 ετών, στη Συρία για να ενσωματωθούν στο στρατό του Ισλαμικού Κράτους.

Το 2014 εμφανίζεται λοιπόν σε ένα βίντεο, με όπλο στο χέρι, ενώ γύρω του ακούγονται εκρήξεις. Μιλάει για τα όπλα του και για τα όπλα των συντρόφων του. «Είμαστε απέναντί τους, περίπου 50 άντρες. Οι περισσότεροι έχουμε καλάσνικοφ».

«Είναι ωραίο να βλέπεις κάπου κάπου να τρέχει το αίμα των άπιστων γιατί μεγαλώσαμε βλέποντας στην τηλεόραση ή σε όλο τον κόσμο να τρέχει το αίμα των μουσουλμάνων… Και όσοι είναι τύραννοι, στρατιώτες ή άπιστοι ο Αλλάχ να σας σπάσει την πλάτη, ο Αλλάχ να σας αποτελειώσει».

Στη συνέχεια καλεί τους μουσουλμάνους να τον ακολουθήσουν στο τζιχάντ και δηλώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. «Ποτέ δεν έφαγα τροφή σαν αυτή που τρώω εδώ. Μπήκα σε βίλες, μπήκα σε παλάτια. Τρέξτε εδώ στο τζιχάντ», λέει.

Ο αδελφός του τρομοκράτη θεωρείται ο νεότερος τζιχαντιστής που έφυγε από το Βέλγιο σε ηλικία 13 ετών για να πάει στη Συρία και να καταταγεί στον ισλαμικό στρατό. Ο μικρός ποζάρει εδώ με όπλο AK-47.

abdel-brother1

Τα δύο αδέλφια έχουν πατέρα τον Ομάρ, έναν μαγαζάτορα που μετακόμισε στο Βέλγιο από το Μαρόκο, πριν από 40 χρόνια.

Πηγή: iefimerida

 

Σχετικά άρθρα