Θεσσαλονίκη: Οι κάτοικοι φεύγουν για την Χαλκιδική! (vid)

Πρώτη μέρα κατά την οποία επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών στο ρεύμα με κατεύθυνση την Χαλκιδική. Σημειώνεται ότι σήμερα είναι πρώτη μέρα κατά την οποία επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και πολλοί Θεσσαλονικείς έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να μεταβούν στη Χαλκιδική.

Ωστόσο η αυξημένη κίνηση και οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται, κατά κύριο λόγο οφείλονται στο γεγονός ότι στο δρόμο διεξάγονται έργα συντήρησης από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, τα έργα ξεκινούν από το ύψος του εμπορικού κέντρου Cosmos και φτάνουν μέχρι και την αερογέφυρα του Ρυσίου. Σημειώνεται ότι τα έργα ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 10 Μαΐου και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και το τέλος του μήνα και θα διεξάγονται τις καθημερινές και όχι τα Σαββατοκύριακα.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωσή της η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών στο ρεύμα εξόδου από τον κόμβο του εμπορικού κέντρου «COSMOS» έως τον κόμβο Μουδανίων.

Θα απασχοληθούν τα εξής 2 συνεργεία:

Α) κοπής πρασίνου και αποκομιδής φερτών υλικών από τα ερείσματα στα δεξιά της οδού

Β) επισκευής του ασφαλτικού τάπητα τόσο στο αριστερό, όσο και στο δεξί ήμισυ της οδού

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν κατά τη χρονική περίοδο από τις 10/05/2021 έως τις 30/05/2021, από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες από τις 7.00 έως τις 19.00, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Κατά την υλοποίηση των εργασιών θα αποκλείεται η δεξιά ή η αριστερή λωρίδα σε βραχύ μήκος και χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την εξέλιξη τους. H κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται όπως προβλέπεται και σύμφωνα με τις σχετικές Αποφάσεις.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Τροχαίας Μουδανίων και με το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Σχετικά άρθρα