19.5 C
Thessaloniki
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αγ. Ανάργυροι: Η Κυριακή ξεψυχούσε και οι αστυνομικοί κάθονταν μαζί με τον δολοφόνο

Αποτροπιασμό προκαλούν όλα όσα συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την γυναικοκτονια της Κυριακής Γρίβα και τις εγκληματικές παραλείψεις των αστυνομικών, που ούτε ρώτησαν το όνομά της, και την «ξεπέταξαν» σε μόλις 5 λεπτά χωρίς καν να καταγράψουν την καταγγελία της.

Όπως έχει προκύψει από τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων αστυνομικών κοίταζαν σαστισμένοι μαζί με τον δολοφόνο το 28χρονο κορίτσι να ξεψυχάει μπροστά από το αστυνομικό κουβούκλιο δευτερόλεπτα αφότου είχε ζητήσει τη βοήθειά τους για να σωθεί.

Κατάθεση – μνημείο κυνικότητας

Τα όσα περιγράφει στην κατάθεσή της η 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας είναι ανατριχιαστικά ως προς τη στάση των Αρχών, που άφηναν τον 39χρονο δολοφόνο ασύλληπτο να κάθεται με το ματωμένο μαχαίρι στο πεζούλι ενώ εκείνη μαζί με τους άλλους τρεις συναδέλφους της προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Έφτασαν, δε, στο σημείο ο φίλος της άτυχης Κυριακής να τους υποδεικνύει σε κατάσταση σοκ τον δράστη, για να τον συλλάβουν, κάτι που έκαναν αφού τον είδαν να σηκώνει το μαχαίρι και να αυτοτραυματίζεται!

Διαβάστε πώς περιγράφει η αξιωματικός υπηρεσίας τα όσα διαδραματίστηκαν, αφού αγνόησαν τις εκκλήσεις για βοήθεια από την 28χρονη:

«Φεύγοντας την είδα από τις κάμερες να διασχίζει το διάδρομο μπροστά από την σκοπιά του τμήματος μιλώντας στο κινητό και να φεύγει μαζί με τον άντρα που σας είπα. Αφότου έφυγαν εγώ και η … παραμείναμε στο γραφείο και μιλούσαμε, ενώ η αστυνόμος είχε πάει στο γραφείο της. Μετά από περίπου 3-4 λεπτά, άκουσα έναν άντρα να φωνάζει “βοήθεια, την σκοτώνει, την σκοτώνει”. Αμέσως εγώ και η … βγήκαμε στο μπαλκόνι το οποίο κοιτάει προς την σκοπιά του τμήματος και είδαμε δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος και τον αρχιφύλακα να στέκεται όρθιος. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι είχε γίνει. Εγώ και η … κατεβήκαμε γρήγορα στη σκοπιά για να δούμε τι έγινε.

Φτάνοντας στη σκοπιά είδα τη γυναίκα που βρισκόταν πριν λίγο στο γραφείο μας πεσμένη στο έδαφος μπρούμυτα και γύρω της κάτω στο έδαφος να υπάρχει αρκετό αίμα και να έχει σπασμούς. Κοντά της βρισκόταν ένας άνδρας, καθισμένος σε ένα πεζούλι μπροστά από την σκοπιά γέρνοντάς το σώμα του ελαφρώς προς τα αριστερά ενώ το δεξί το χέρι του ακουμπούσε πάνω στο σώμα του. Ενώ προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε ο άντρας που είχε φύγει μαζί με τη γυναίκα που σας ανέφερα, ο όποιος βρισκόταν δίπλα στην σκοπιά μας είπε ότι τη μαχαίρωσε ο προαναφερόμενος άνδρας. Ψάχνοντας για το μαχαίρι είδα τον άνδρα, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος, να σηκώνει το δεξί του χέρι κρατώντας ένα μαχαίρι και να το καρφώνει στο λαιμό του και συγκεκριμένα στην αριστερή του πλευρά. Βλέποντας το αυτό είπα αμέσως τον αρχιφύλακα, αφού ήταν πιο κοντά να του πάρει το μαχαίρι από τα χέρια. Εκείνος του το πήρε, το πέταξε στο έδαφος και εγώ το κλότσησα πιο μακριά για να μην το φτάνει ο άντρας».

Οι αστυνομικοί, συνεπώς, όχι μόνο δεν κινητοποιήθηκαν, αλλά κάθονταν μαζί με τον δολοφόνο για αρκετά λεπτά χωρίς να τον αφοπλίσουν ή να τον συλλάβουν με αποτέλεσμα να τον ακινητοποιήσουν, αφού μαχαιρώθηκε στο λαιμό μπροστά τους! Την σκότωσε, δηλαδή, και τον άφησαν να βλέπει το θύμα να αιμορραγεί με κίνδυνο να επιτεθεί και στον φίλο της κοπέλας!

Το γεγονός αυτό ενισχύει η κατάθεση της αξιωματικού υπηρεσίας η οποία αναφέρει ότι αφού είδαν την Κυριακή να ξεψυχάει μπροστά τους η μία της συνάδελφος ανέβηκε στο Τμήμα για να καλέσει το ΕΚΑΒ και μετά συνελήφθη ο δράστης. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η … δεν βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό με το μαχαίρι καθώς είχε ανέβει στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας για να καλέσει σταθμό του ΕΚΑΒ. Μετά ανέβηκα και εγώ, καθώς η Αστυνόμος μου είπε ότι με καλούν στον ασύρματο και ότι έπρεπε να απαντήσω. Πήρα τον ασύρματο και ξανακατέβηκα στην σκοπιά. Μέχρι να ξανακατέβω είχαν φτάσει ήδη κι άλλοι αστυνομικοί από άλλες ομάδες χωρίς όμως να έρθει σταθμός του ΕΚΑΒ».

Τα όσα ισχυρίζεται στη συνέχεια αναφορικά με το πώς διαχειρίστηκαν τον φίλο της άτυχης κοπέλας σοκάρουν. Έφτασαν στο σημείο να του πουν ότι τα λέει καλύτερα από την δολοφονημένη φίλη του και να τον «επιπλήξουν» που δεν μπήκε μέσα στο γραφείο μαζί της!

Αναλυτικά στην ίδια κατάθεση αναφέρεται σχετικά: «Αφού κατέβηκα πήρα τον άντρα που μου είπε ότι την είχε μαχαιρώσει και ανεβήκαμε στο γραφείο για να του ζητήσω τα στοιχεία του και να μου πει τι ακριβώς έγινε. Εκείνος δεν κατάφερε να μου πει τι έγινε καθώς ήταν ταραγμένος. Του είπα να μου δώσει μόνο την ταυτότητα του και να καθίσει να ηρεμήσει. Από την ταυτότητα του είδα ότι ονομάζεται … μόλις ηρέμησε λίγο του ζήτησα να μου δώσει και τα στοιχεία της γυναίκας που βρισκόταν πεσμένη στο έδαφος αιμόφυρτη και μου είπε ότι το μόνο που γνωρίζει είναι ότι την λένε Γρίβα Κυριακή. Μετά τον γνώρισα αν γνώριζε τον άντρα που μαχαίρωσε την Γρίβα και μου είπε ότι τον γνωρίζει αλλά εκείνη τη στιγμή επειδή ήταν ταραγμένος δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά του. Μετά από λίγο θυμήθηκε πώς τον λένε και μου είπε το επίθετο του χωρίς να είναι σίγουρος και το όνομά του είναι…

Στη συνέχεια του έδωσα νερό για να ηρεμήσει και καθόμασταν στο γραφείο μου με άλλους αστυνομικούς που είχαν έρθει για να μάθουν τι έγινε. Ακούγοντας τη συζήτηση κατάλαβα ότι αυτός με την Γρίβα είχαν σχέση στο λύκειο και από τότε δεν είχανε ξαναμιλήσει. Πριν τρεις μέρες του έστειλε λέει μήνυμα για να βγουν και όταν βγήκαν του εξήγησε ότι είχε χωρίσει με τον … με τον οποίο είχαν αρραβωνιαστεί και ότι φοβόταν χωρίς να πει για ποιο λόγο ακριβώς. Τότε τον ρωτήσαμε γιατί την ώρα που βρισκόταν η Γρίβα στο γραφείο και μας έλεγε για τον … δεν ήρθε εκείνος να μας εξηγήσει καλύτερα το τι συνέβαινε καθώς η Γρίβα δεν μας είπε κάτι συγκεκριμένο. Εκείνος στην ερώτηση μας, μας απάντησε ότι καθόταν έξω γιατί νόμιζε ότι ήθελε να μας πει κάτι προσωπικό. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».

Και όλα αυτά ενώ η ίδια αστυνομικός νωρίτερα στην κατάθεσή της λέει ότι η κοπέλα το όνομα της οποίας δεν ζήτησαν καν (!) όταν τη ρώτησε το λόγο που βρίσκεται στην αστυνομία και πώς θα μπορούσα να την βοηθήσει είπε ότι «υποψιάζεται ότι ο πρώην της χωρίς να μου δώσει τα στοιχεία του, την περιμένει κάτω από το σπίτι της, το οποίο όπως μου δήλωσε βρίσκεται κοντά στο τμήμα. Ο ίδιος άντρας όπως μου είπε βρισκόταν και χθες έξω από την οικία της χωρίς να μου πει ακριβώς αν έγινε κάτι χθες η απλώς μόνο τον είδε να βρίσκεται έξω από το σπίτι της. Ακούγοντας αυτό, την ρώτησα αν χθες ή σήμερα την έχει απειλήσει την έχει εξυβρίσει. Εκείνη μου απάντησε ότι ούτε χθες ούτε σήμερα την εξύβρισε ή την απείλησε. Μου εξήγησε ότι στο παρελθόν, του είχε κάνει μήνυση και ρωτώντας την για ποιο λόγο, εκείνη μου είπε ότι την εξύβριζε, την απειλούσε και την βίαζε, πλην όμως την απέσυρε».

Παντελής αδιαφορία

Αποτροπιασμό για την ανάλγητη και δολοφονική στάση των αστυνομικών προκαλεί και η κατάθεση της 60χρονης υποδιοικήτριας του ΑΤ Αγίων Αναργύρων η οποία αδιαφόρησε πλήρως για την καταγγελία της Κυριακής ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να την πάρει η ίδια με το παρκαρισμένο περιπολικό της στο σπίτι.  Για την γυναικοκτονία περιγράφει: «Κάποια στιγμή ήρθε μια κοπέλα μαζί με το αγόρι της και μας είπε ότι την ενοχλεί ο πρώην της. Η αξιωματικός υπηρεσίας, η … της εξήγησε ότι μπορεί να κάνει μήνυση ή ασφαλιστικά μέτρα στον πρώην της. Όταν την ρωτήσαμε εάν την απειλεί ή κάτι άλλο μας είπε ότι την ενοχλεί χωρίς να προσδιορίσει όμως το είδος της ενοχλήσης. Τότε εγώ πήγα στο γραφείο μου και μετά από ελάχιστα λεπτά 2-3, άκουσα κάποιον να φωνάζει “την έσφαξε, την έσφαξε”. Τότε τρέξαμε όλοι στο ισόγειο sτην είσοδο του τμήματος και είδαμε την κοπέλα που ήταν πριν επάνω στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας, πεσμένη μπρούμυτα και “ποτάμι” από αίμα να τρέχει. Η κοπέλα είχε για λίγο όταν κατέβηκα τις αισθήσεις της, αλλά μετά όχι. Καλέσαμε το ΕΚΑΒ, φωνάξαμε την φαρμακοποιό από το γειτονικό φαρμακείο όπου διαπίστωσε ότι δεν είχε σφυγμό. Ο άνδρας που είχε ανέβει μαζί της πριν στο τμήμα, ανέβηκε ξανά μέσα σε αυτό ενώ κοντά της υπήρχε πεσμένος ένας άλλος άντρας ο οποίος είχε τραύματα στο λαιμό και αίματα αλλά είχε κανονικά τις αισθήσεις του».

Παραδέχεται και η ίδια ότι άργησαν να καταλάβουν ποιος είναι ο δράστης, λέγοντας: «μετά από μερικά λεπτά έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου διαπίστωσα το θάνατο της κοπέλας και παρέλαβε τον άντρα ο οποίος όπως διαπιστώσαμε ήταν ο δράστης, αυτός δηλαδή που μαχαίρωσε την κοπέλα. Το περιστατικό έγινε περίπου 2 μέτρα μπροστά από την σκοπιά του Τμήματος. Εκείνη την ώρα καθήκοντα σκοπού εκτελούσε ο … . Τα στοιχεία ταυτότητας τόσο της κοπέλας που πέθανε όσο και του φίλου της που ήρθαν μαζί αλλά και του δράστη δεν τα γνωρίζω. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω εκτός από το ότι το τμήμα διαθέτει κάμερες και σίγουρα κάτι θα έχουν καταγράψει από το περιστατικό».

Πού μετατάχθηκαν οι αστυνομικοί

Συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε 6 καρατομήσεις – μετακινήσεις για την τραγωδία. Με βάση τα εσωτερικά έγγραφα της Αστυνομίας χθες εκδόθηκαν οι αποφάσεις για το πού θα πάνε έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα σε βάρος τους. Συγκεκριμένα, ο διοικητής του Α.Τ. και ο αστυνομικός σκοπός που είχε υπηρεσία στο φυλάκιο, μετακινούνται στη Διεύθυνση Μεταφορών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα,  η υποδιοικήτρια-επόπτρια και ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης μετατίθενται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών ενώ η αξιωματικός υπηρεσίας και ο αστυνόμος-οδηγός στη Διεύθυνση Μεταγωγών.

πηγή: ethnos.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα