Αγνοείται πρέσβης της Ελλάδας

Εξαφανίστηκε από τη Δευτέρα ενώ βρισκόταν στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Τα ίχνη του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, αναζητούν οι αστυνομικές αρχές σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ο πρεσβευτής της Ελλάδας εξαφανίστηκε προ τριών ημερών και την υπόθεση διερευνά η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

Την εξαφάνισή του επιβεβαίωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βραζιλιάνικη αστυνομία.

Πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία, μιλώντας στην εφημερίδα Folha, είπε ότι η πρεσβεία ενημέρωσε την αστυνομία και το υπουργείο της Βραζιλίας, καθώς και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα».

Δεύτερος αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα Folha δήλωσε: «Αναμένουμε τις βραζιλιάνικες αρχές».

Προς το παρόν ούτε η ελληνική πρεσβεία στη Μπραζίλια, ούτε το ελληνικό προξενείο στο Ρίο έχουν πραγματοποιήσει οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο σχετικά με την υπόθεση.
Επιβεβαιώνεται η εξαφάνιση του πρέσβη Αμοιρίδη

Υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στο protothema.gr επιβεβαίωσε ότι αγνοείται ο Έλληνας πρεσβευτής λέγοντας ότι τα ίχνη του χάθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και ότι η αστυνομία της Βραζιλίας διενεργεί έρευνα σχετικά με την υπόθεση. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως ο κ. Αμοιρίδης, ο οποίος ήταν παντρεμένος με ένα παιδί, έκανε χρήση της άδειάς του για την χριστουγεννιάτικη περίοδο όταν εξαφανίστηκε, συμπληρώνοντας πως το κινητό τηλέφωνό του είναι απενεργοποιημένο.

Η αστυνομία καλεί όσους γνωρίζουν οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσουν με την τηλεφωνική γραμμή (21) 2334-8823 e 2334-8835

Σχετικά άρθρα