Αγώνας δρόμου για να ανοίξουν τα σχολεία

21.000 τα κενά των εκπαιδευτικών

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Υπουργείο Παιδείας για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ήδη εκκρεμεί η εντυπωσιακή υπόσχεση προς τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ότι το βράδυ της Τρίτης θα προσληφθούν 14000 δάσκαλοι και καθηγητές.

Μια υπόσχεση που επιβεβαιώνει, μιλώντας στο newpost, ο σύμβουλος του υφυπουργού Παιδείας, Θέμης Κοτσυφάκης. «Μέχρι αύριο το βράδυ θα έχουν γίνει οι προσλήψεις του 70% των αναπληρωτών που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά που έχουμε διαπιστώσει. Στη συνέχεια και όπου αντιλαμβανόμαστε περαιτέρω ανάγκες θα τις καλύπτουμε», λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ αλλά και τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, αυτή τη στιγμή πρέπει να καλυφθούν 14.000 θέσεις δασκάλων και 7.000 θέσεις καθηγητών σε γυμνάσια και λύκεια.

«Είναι όλες οργανικές θέσεις και θα είναι εντυπωσιακό αν το υπουργείο καλύψει το 70%, είναι όμως πρόβλημα ότι καλύπτονται από αναπληρωτές. Θα έπρεπε να γίνουν μόνιμοι διορισμοί», λέει στο newpost ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και πρόεδρος των δασκάλων, Θανάσης Κικινής, ο οποίος εκφράζει, πάντως, τις αντιρρήσεις για τον τρόπο λειτουργίας των μονοήμερων σχολείων. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία, πάντως, καλεί σε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να ενημερώσει για τις αντιρρήσεις της σχετικά με τις καλοκαιρινές κινήσεις του υπουργείου.

«Η ενσωμάτωση των αποφάσεων του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη στο Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων μας βρίσκει αντίθετους», λέει στο newpost ο πρόεδρος των δασκάλων, επικεντρώνοντας στη διατήρηση της μη υποχρεωτικής φοίτησης στις ηλικίες 4-5 ετών στα νηπιαγωγεία και στο νέου τύπου σχολείο «όπου ουσιαστικά καταργούν το δάσκαλο του ολοήμερου τμήματος και διατηρούν ως προϋπόθεση για φοίτηση των μαθητών στο ολοήμερο την εργασία των γονέων».

Σχετικά άρθρα